Ιστορική αναδρομή κάτω από τα ρούχα: H άνοδος και η πτώση του string!

Ιστορική αναδρομή κάτω από τα ρούχα: H άνοδος και η πτώση του string!

Το εσώρουχο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα...

Το string ή thong (κορδόνι ή λουρί δηλαδή) μπορεί να αποτελεί ένα από τα πρώιμα είδη αντρικού ρουχισμού ωστόσο στον 20ο αιώνα καθιερώθηκε ως γυναικείο εσώρουχο και είδος μαγιό. Το όνομά του προέρχεται ιστορικά από την αυτοκρατορία των Thong στην Κίνα των οποίων οι πολεμιστές φορούσαν τέτοιο εσώρουχο. To Τanga όσο και να σας φαίνεται αστείο, έχει τις ρίζες του στην μακρινή Tanganyika, της οποίας οι ιθαγενείς το φορούσαν σαν βασική ενδυμασία!

Ως εσώρουχο, λανσαρίστηκε επίσημα τη δεκαετία του '70 όταν ο σχεδιαστής μόδας Rudi Gernreich αξιοποίησε την εμπειρία του ως χορευτής και αντλώντας έμπνευση από τα στενά χορευτικά κοστούμια δημιούργησε το unisex τάνγκα μαγιό. Η μόδα του string όπως ήταν αναμενόμενο ξεκίνησε από τις παραλίες του Ρίο Ντε Τζανέιρο, σε μια πόλη δηλαδή που περηφανεύεται για τις γυναίκες με την εντυπωσιακή πίσω πλευρά και για τους πλαστικούς χειρούργους. Μάλιστα στην αρχή το string ονομαζόταν fio dental, οδοντικό νήμα δηλαδή.

Γρήγορα η μόδα του εξαπλώθηκε σε Αμερική και Ευρώπη και τη δεκαετία του '80 εδραιώθηκε και στην αγορά των εσωρούχων. Το string ήταν επανάσταση! Μπορεί να θεωρείται προκλητικό αλλά ταυτόχρονα απάλλαξε τη γυναίκα από την αντιαισθητική εμφάνιση της ραφής του εσώρουχου κάθε φορά που εκείνη φορά στενή φούστα ή παντελόνι. Παράλληλα, όσο κατέβαινε η γραμμή της μέσης στα παντελόνια και τα ντένιμ τόσο εξελισσόταν και η μόδα στα string κι έτσι τα συγκεκριμένα εσώρουχα ντύθηκαν με στρας, κορδέλες ακόμα και φτερά γιατί ναι, μια περίοδο το να φαίνεται έστω και λίγο το string θεωρούνταν σέξι.

Μπορεί το 2010 το περιοδικό Cosmopolitan να δήλωσε πως «Το Τάνγκα Πέθανε» αλλά μια βόλτα στη Copacabana ή σε καταστήματα εσωρούχων θα αποδείξει το αντίθετο...και βέβαια είναι πολλοί οι εκπρόσωποι του αντρικού φύλου που έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια να το τιμούν, για τον εαυτό τους- προσοχή (!) δεν αναφερόμαστε μόνο σε gay!

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε την υπέροχη συλλογή Current/Elliot & Mary Katrantzou SS 2013

Τα νέα Reebok Classics συνδυάζουν τέχνη, μουσική και μόδα!