Διάσημες φωτογραφίσεις μόδας που αντιγράφουν το παρελθόν

Διάσημες φωτογραφίσεις μόδας που αντιγράφουν το παρελθόν

Διάσημοι φωτογράφοι και σχεδιαστές εμπνέονται από το παρελθόν

H μόδα συνεχώς αναζητά κάτι νάο και διαφορετικό. Κάτι που θα τραβήξει τα βλέμματα και θα μας κάνει να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό. Κάτι που θα μας κάνει να πούμε 'το θέλω' ή 'είναι τέλειο'. Η έμπνευση όμως, έχει και τα όρια της.

Αυτό το καινούριο λοιπόν, συχνά η... μόδα το βρίσκει στο παρελθόν, ανατρέχοντας απλά στην ιστορία της. Μην το βλέπετε σαν αντιγραφή ασχέτως αν συχνά η αναδρομή πείθει πως περί αντιγραφής πρόκειται. Δείτε το ως έμπνευση. Οι ίδιοι οι σχεδιαστές, οι φωτογράφοι, οι art-directos, οι hair-stylists και οι make-up artists ανατρέχουν τόσο σε δικές τους παλαιότερες δημιουργίες προσαρμόζοντάς τες στο σήμερα ή σε best sellers του παρελθόντος που όρισαν τάσεις και συμπεριφορές. Με μικρές μετατροπές και προσθήκες καταφέρνουν και πάλι να τραβούν την προσοχή διαμορφώνοντας trends.

Αυτό το φαινόμενο αντιγραφής δεν έχει πάντοτε σκοπό να μας μπερδέψει, συχνά αποτελεί ένα είδους φόρο τιμής σε στιγμές που πέρασαν αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στη μόδα. Δείτε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες στην παραπάνω gallery και διαβάστε την ιστορία τους, τότε και τώρα...

Διαβάστε ακόμη:
New Icon: Νέα σειρά για την H&M εμπνευσμένη από διάσημα top models

Η Coco Chanel γίνεται comic