Ο κόσμος της μόδας παγκοσμίως στηρίζει την Ιαπωνία

Ο κόσμος της μόδας παγκοσμίως στηρίζει την Ιαπωνία

Πολλοί άνθρωποι της μόδας προσπαθούν να ανακουφίσουν τους Ιάπωνες και να τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν την τεράστια καταστροφή που υπέστησαν.

Με την κατάσταση στην Ιαπωνία συνεχώς να χειροτερεύει και τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού και του τσουνάμι να αποκτούν τεράστιο μέγεθος, η μόδα παγκοσμίως είναι στο πλευρό των Ιαπώνων.

Έτσι, λοιπόν, η εταιρεία Uniqlo στέλνει στην Ιαπωνία προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων jeans, πετσετών και ισοθερμικών εσωρούχων, ενώ ο Tadashi Yanai, ο ιδρυτής της μητρικής εταιρείας της Uniqlo, δεσμεύτηκε ότι θα στείλει τριάντα εκατομμύρια δολάρια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Από την άλλη, η Anna Dello Russo, editor-at-large της ιαπωνικής Vogue, πόσταρε στο blog της το link από το site «Save Japan» που δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που μπορεί ο κάθε πολίτης να βοηθήσει την πληγείσα χώρα, ενώ τα πολυκαταστήματα Bergdorf Goodman στη σελίδα τους στο facebook πρόσθεσαν έναν «πλοηγό φιλανθρωπίας», που δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να δωρίζουν χρήματα σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Ο Steven Alan θα δωρίσει το 15% των πωλήσεων του μέχρι τις 17 Μαρτίου στο Διεθνές Ιατρικό Σώμα, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται για να προσφέρει βοήθεια στα εδάφη της Ιαπωνίας, ενώ η Αυστραλή σχεδιάστρια, Pamela Usanto, διοργανώνει σήμερα ένα event, όπου όλα τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στον Ερυθρό Σταυρό.

Τέλος, ο καλλιτέχνης James White δημιούργησε μια αφίσα, βασισμένη στην ιαπωνική σημαία, που πωλείται με τα έσοδα και πάλι να διατίθενται στην πληγείσα χώρα, ενώ αναμένονται και άλλοι σχεδιαστές και άνθρωποι της τέχνης σύντομα να συνδράμουν με τις δικές τους φιλανθρωπικές προσπάθειες.