Σάλος με το εμπνευσμένο από αυτοκτονίες editorial του περιοδικού Vice

Σάλος με το εμπνευσμένο από αυτοκτονίες editorial του περιοδικού Vice

H ψυχολογική κατάρρευση διάσημων συγγραφέων και η στιγμή της αυτοκτονίας τους αποτέλεσαν το θέμα του editorial «Last Words» του περιοδικού Vice που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων.

 

Με το που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων με πολλούς διαδικτυακούς τόπους να χαρακτηρίζουν άκομψες τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Ο λόγος για το editorial «Last Words» του τελευταίου τεύχους «Women in Fiction» του περιοδικού Vice.

Το συγκεκριμένο editorial που υπογράφει φωτογραφικά η Annabel Mehran υπό τις στυλιστικές οδηγίες της Annette Lamothe-Ramos απεικονίζει διάφορα μοντέλα στους ρόλους μεγάλων γυναικείων μορφών της λογοτεχνίας που τελικά αφαίρεσαν μόνες τους τη ζωή τους. Ανάμεσά του οι Virginia Woolf, Iris Chang, Dorothy Parker, Charlotte Perkins Gilman, Sylvia Plath, Sanmao και Elise Cowen.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη δημοσίευση των φωτογραφιών το περιοδικό Vice αναγκάστηκε να τις κατεβάσει από την ιστοσελίδα του (το εν λόγω editorial βέβαια συμπεριλαμβάνεται στην τυπωμένη έκδοση του περιοδικού) και να ζητήσει δημόσια συγνώμη αναφέροντας χαρακτηριστικά «Το «Last Words» επικεντρώθηκε στην κατάρρευση των ζωών ενός συνόλου συγγραφέων που θα θέλαμε πολύ να μην είχαν κοπεί τόσο τραγικά σύντομα, ειδικά μετά από αυτοχειρία. Πλέον δεν θα προβάλουμε το editorial αυτό στην ιστοσελίδα μας ζητώντας συγνώμη από όποιον ένιωσε προσβεβλημένος».

Διαβάστε επίσης:

Ένας Έλληνας στο show του Tom Ford

Anja Rubik: πιο «άγρια» από ποτέ στη ρωσική Vogue

Karlie Kloss: ποζάρει ξανά για τον Jean Paul Gaultier