Η Donatella Versace μιλάει για το θρυλικό φόρεμα με τις παραμάνες

Η Donatella Versace μιλάει για το θρυλικό φόρεμα με τις παραμάνες

Και για την συνεργασία της με τα H&M

Στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Dazed and Confused μίλησε η Donatella Versace για την άκρως επιτυχημένη συνεργασία της με το σουηδικό πολυκατάστημα αλλά και για το φόρεμα με τις παραμάνες που εκτόξευσε την φήμη της ως σχεδιάστριας.

«Παρότι πολλοί fashionistas δεν είχαν καν γεννηθεί όταν βγήκαν πρώτη φορά αυτά τα σχέδια, η αντίδρασή τους στην σειρά Versace for H&M ήταν καταπληκτική. Μιλούσα με παιδιά στο internet. Ένιωσα έκπληξη και τιμή, τόσο όμορφα. Γιατί τα καλά λόγια δεν ήρθαν από δημοσιογράφους, αλλά από τον κόσμο», είπε, ενώ στη συνέχεια μίλησε και για την αγάπη της για τις παραμάνες που έχουν γίνει το σήμα- κατατεθέν της.

Versace

«Για εμένα η παραμάνα έχει να κάνει με την επανάσταση, και στην ψυχή μου είμαι πάντα punk», εξήγησε η Ιταλίδα σχεδιάστρια. «Όταν ο Gianni μου ζήτησε να σχεδιάσω την πρώτη συλλογή Versus, το 1993, ήταν η στιγμή μου να δείξω την επαναστατικότητά μου, την προκλητικότητα και την τόλμη μου. Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, να μην είμαι ασφαλής. Ταυτόχρονα, εκείνη την περίοδο έκανα, μαζί με τον Gianni τις haute couture συλλογές. Ήμουν με τον Gianni και μου ζήτησε να πάω να κάνω ένα fitting για την couture σειρά. "Μην με κάνεις να πάω πίσω", του είπα. Πήρα μία παραμάνα και έκλεισα με αυτήν το φόρεμα "ποιος θα το δει;", σκέφτηκα. Και από εκείνο το σημείο έπαθα εμμονή, Για εμένα, οι παραμάνες είναι κάτι που ανήκει σε μας. Το κάναμε με τα Versus και μετά κάναμε το φόρεμα Versace με την Liz Hurley. Είναι κάτι στο οποίο επανερχόμαστε συνέχεια. Ήταν μία στιγμή επαναστατικότητας. Ξεκίνησα κάτι καινούριο», είπε.

Διαβάστε ακόμα:
Eros: το νέο αντρικό άρωμα της Donatella Versace
Kristin Scott Thomas, όπως λέμε Donatella Versace
Το αρχοντικό του Gianni Versace στο Μαιάμι δημοπρατείται