Alexander McQueen και Damien Ηirst σε σύμπραξη

Alexander McQueen και Damien Ηirst σε σύμπραξη

Θέλοντας να γιορτάσει την δέκατη επέτειο των φουλαριών με τις νεκροκεφαλές ο οίκος Alexander McQueen θα συνεργαστεί με τον καλλιτέχνη Damien Hirst.

 

O Βρετανός Damien Hirst είναι ένας από τους διασημότερους σύγχρονους καλλιτέχνες, ενώ θεωρείται ο πλουσιότερος εν ζωή καλλιτέχνης αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που ο οίκος Alexander McQueen τον επέλεξε για να συνεργαστούν θέλοντας να γιορτάσει τα δέκα χρόνια κυκλοφορίας των μαντηλιών του με τις χαρακτηριστικές νεκροκεφαλές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Hirst θα συνεργαστεί με έναν μεγάλο οίκο μόδας, καθώς πριν μερικά χρόνια σχεδίασε για το maison Louis Vuitton. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον McQueen, όμως, δεν θα είναι βαλίτσες όπως με τον Vuitton, αλλά 30 σχέδια που θα τυπωθούν σε περιορισμένης έκδοσης φουλάρια. Το κάθε σχέδιο θα αποτελεί αποτέλεσμα καλειδοσκοπικής προσέγγισης εντόμων (πεταλούδες, αράχνες κ.ο.κ) που θα τοποθετηθούν με τέτοιον τρόπο που θα δημιουργούν κρανία, αντικατοπτρίζοντας την αγάπη τόσο του Damien όσο και του McQueen για την σκοτεινή πλευρά της φύσης.

Τα φουλάρια, που αναμένεται να γίνουν αμέσως ανάρπαστα, θα διατίθενται σε chiffon, pongé και cashmere και θα αρχίσουν να πωλούνται στα μέσα Νοεμβρίου με την τιμή τους να ξεκινά στα 160 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

April Tiplady: η νέα είσοδος στο χώρo του modeling έρχεται από την Αυστραλία

Edie Campbell: η βασίλισσα του McQueen

Alexander McQueen: ο οίκος ετοιμάζει νέο άρωμα