Louis Vuitton & Marc Jacobs: ήρθε το τέλος;

Louis Vuitton & Marc Jacobs: ήρθε το τέλος;

Οι φήμες για αναχώρηση του σχεδιαστή από τα ηνία του γαλλικού οίκου όλο και φουντώνουν.

 

Τρεις μήνες πριν περίπου σας αναλύαμε ακριβώς τη φημολογία που ξαναπλημμύρισε σήμερα το διαδίκτυο και αφορά τη μη ανανέωση του συμβολαίου του σχεδιαστή Marc Jacobs με το maison Louis Vuitton. Και ενώ και πάλι δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως μετά από 16 χρόνια φαινομενικά υγιούς και σίγουρα πετυχημένης συνεργασίας, ο Marc Jacobs δεν θα είναι πια στον οίκο Louis Vuitton, ίσως τελικά το τέλος εποχής δεν αργήσει.

Σε έναν μήνα ακριβώς το συμβόλαιο του Jacobs με το fashion house Louis Vuitton λήγει και ακόμη καμιά ανακοίνωση για ανανέωσή του δεν έχει γίνει. Ταυτόχρονα οι φήμες για προσέγγιση της LVMH, του κολοσσού που έχει στην κατοχή της μεταξύ άλλων και τον Louis Vuitton, στον πρώην σχεδιαστή του Balenciaga Nicolas Ghesquière για να αναλάβει τον Louis Vuitton οργιάζουν.

Και ενώ ακόμη καμία απόφαση δεν έχει παρθεί, καμία πλευρά δεν θέλει να σχολιάσει και η φημολογία όλο και φουντώνει το δεδομένο είναι πως σίγουρα ο Louis Vuitton αλλάζει. Θέλει να γίνει πιο πολυτελής, να ανέβει ένα επίπεδο και από εκεί που κυκλοφορούσε μια πολύ μεγάλη σειρά για τους πλούσιους, να κυκλοφορήσει μια μεγάλη σειρά για τους πολύ πλούσιους. Αυτή η αλλαγή έχει ξεκινήσει ήδη με το λανσάρισμα της τσάντας «Capucine» και συνεχίζεται με την καθοδήγηση του μαέστρου των αξεσουάρ, Darren Spaziani. Ο Darren, που έχει εργαστεί για τους Proenza Schouler, Balenciaga, Tory Burch και Diane Von Furstenberg στο παρελθόν, μπήκε στο δυναμικό του Vuitton για να δώσει μια νέα πνοή στα δερμάτινα αξεσουάρ, να τα εξελίξει, να τα κάνει πολυπόθητα.

Ο Vuitton, λοιπόν, όπως όλα δείχνουν στοχεύει σε ένα πιο ελιτίστικο μέλλον και το μόνο που μένει να δούμε είναι αν ο Marc Jacobs θα συνεχίσει μαζί του.