Πόσα χρήματα «έπιασε» τελικά η δημοπρασία με θέμα την Kate Moss;

Πόσα χρήματα «έπιασε» τελικά η δημοπρασία με θέμα την Kate Moss;

Αν και όλα τα δημοπρατούμενα έργα δεν έφτασαν τις εκτιμώμενες τιμές η Kate Moss δεν τα πήγε διόλου άσχημα για τον οίκο δημοπρασιών Christie's.

 

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Λονδίνο έλαβε χώρα η πολυσυζητημένη δημοπρασία με θέμα την Kate Moss. Στο Mayfair, λοιπόν, της βρετανικής πρωτεύουσας ο οίκος δημοπρασιών Christie's έβγαλε στο σφυρί 59 έργα με θέμα το iconic βρετανικής καταγωγής μοντέλο, Kate Moss.

Φωτογραφίες της από φωτογράφους όπως οι Bruce Weber, Mert & Marcus, Juergen Teller και Irving Penn, σκίτσα, ελαιογραφίες και έργα από γύψο δημοπρατήθηκαν με το υψηλότερο ποσό της τάξης των 130 χιλιάδων ευρώ να συγκεντρώνει ένα γλυπτό της σε φυσικό μέγεθος. Μια φωτογραφία της δια χειρός Mario Testino για τη βρετανική Vogue πωλήθηκε στην τιμή των 31 χιλιάδων ευρώ ανοίγοντας νέους ορίζοντες στο χώρο των δημοπρασιών. Πλέον οι φωτογραφίες μόδας πωλούνται ως έργα τέχνης και οι φωτογράφοι, όπως ο David Sims και οι Mert & Marcus, αναγνωρίζονται ως πραγματικοί καλλιτέχνες, μπαίνοντας σε μια νέα αγορά δημοπρασιών, αυτή της φωτογραφίας μόδας.

Εν τέλει, στο σύνολό της, η δημοπρασία συγκέντρωσε κάτι παραπάνω από 1,7 εκατομμύρια ευρώ με τους υπευθύνους του οίκου Christie's να είναι κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι.