ΣΟΜΦ: το label που fan του δηλώνει η Ευγενία Νιάρχου κυκλοφόρησε τη νέα του συλλογή

ΣΟΜΦ: το label που fan του δηλώνει η Ευγενία Νιάρχου κυκλοφόρησε τη νέα του συλλογή

Το ελληνικό label που λατρεύει τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα κυκλοφόρησε τη νέα του φθινοπωρινή συλλογή εμπνευσμένη από τα 50s και τα western.

 

Οι δημιουργίες ΣΟΜΦ δεν είναι άγνωστες στο fashion κοινό -κυρίως της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος. Πίσω του κρύβονται δύο δημιουργικά μυαλά, η Mariaflora που κουβαλάει πίσω της σπουδές στην Central St. Martin's μεταξύ άλλων και η Olivia με σπουδές στις εικαστικές τέχνες.

Οι δυο τους ένωσαν τις δυνάμεις τους, την κοινή τους αγάπη για την τέχνη και τη μόδα και λάνσαραν τη ΣΟΜΦ. Οι δημιουργίες της ΣΟΜΦ κάθε σεζόν έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Επαναλαμβανόμενα μοτίβα, επιρροές από τον μυστικισμό, τον αποκρυφισμό και χαμένους πολιτισμούς περνούν μέσα από το pop πρίσμα των δύο κοριτσιών και μεταφράζονται σε δημιουργίες με διαχρονικό χαρακτήρα που δεν υπακούν σε τάσεις, αλλά δημιουργούν και επιβάλλουν μια νέα τάξη πραγμάτων αισθητικής.

Για αυτό το χειμώνα η ΣΟΜΦ, που οπαδός της είναι και η Ευγενία Νιάρχου (αγόρασε τη μισή καλοκαιρινή συλλογή σε ταξίδι της στη Σκιάθο), εμπνεύστηκε από τον έρωτα ενός κοριτσιού για έναν καουμπόι. 50s επιρροές συνταιριάζονται με western αναφορές και ερμηνεύονται πάνω σε εμπνευσμένα print, κεντήματα και laser cut λεπτομέρειες ντύνοντας έτσι τη σύγχρονη γυναίκα καουμπόισσα με ένα pop twist.

Όσο για το που μπορείτε να δείτε τις ΣΟΜΦ δημιουργίες από κοντά πέρα από τα καταστήματα που ήδη διατίθενται (Studio Avra, Bijoux-Bisous, Milk & Honey, Kalokairi), θα έχετε τη δυνατότητα να ζήσετε την εμπειρία ΣΟΜΦ και στο επόμενο Fashion Room Service (30/10 Fresh Hotel).

Διαβάστε επίσης:

Παρασκευάς Μπουμπούρακας: σε δύο διεθνείς τίτλους περιοδικών τον Οκτώβριο

Είναι επίσημο: o Μarc Jacobs αφήνει τον Louis Vuitton