Hedi Slimane: Γιατί τα έβαλε με την Colette;

Hedi Slimane: Γιατί τα έβαλε με την Colette;

Μετά την Cathy Horyn, των New York Times, ήρθε η ώρα της παρισινής μπουτίκ να δεχτεί την οργή του σχεδιαστή

Όπως όλα δείχνουν, κανένας δεν τα βάζει με τον Hedi Slimane χωρίς να δεχτεί αντίποινα. Ό σχεδιαστής του οίκου Saint Laurent φαίνεται να παίρνει τον εαυτό και την δουλειά του πολύ σοβαρά. Αξέχαστο έχει μείνει στους απανταχού fashionistas το γράμμα που έγραψε (και δημοσίευσε στο διαδίκτυο) προς την Cathy Horyn, των New York Times μετά την αρνητική κριτική που δέχτηκε για την πρώτη συλλογή του για τον iconic παρισινό οίκο και, απ' ότι φαίνεται, ο Slimane, δεν έχει σκοπό να σταματήσει εκεί.

Επόμενος στόχος του σχεδιαστή είναι η παρισινή μπουτίκ Colette, η οποία, στην φθινοπωρινή συλλογή της, διέθεσε περίπου 300 χιουμοριστικά t- shirts με το μήνυμα «Ain't Laurent Without Yves», τα οποία φαίνεται ότι εξόργισαν τον διευθυντή του οίκου. Ποια ήταν η αντίδρασή του;

Καταρχήν, ο διευθυντής επικοινωνίας του οίκου επικοινώνησε με την διευθύντρια δημιουργικού της Colette, Sarah Andelman, και απαίτησε να αποσύρει από την αγορά τα t- shirts. Η Andelman απάντησε ότι θα το κάνει, αφού πωληθούν τα εναποομείναντα t- shirts, γεγονός που προκάλεσε την οργή από την μεριά του Saint Laurent- οργή την οποία εξέφρασε μέσα από μία επιστολή στην οποία κατηγόρησε την μπουτίκ ότι «βλάπτει ανεπανόρθωτα την εικόνα του οίκου, με την πώληση προϊόντων- "μαϊμούδων" και, ως εκ τούτου, η συνεργασία μας δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Στη συνέχεια, ο YSL ακύρωσε την παραγγελία της Colette- ύψους 285.738 δολαρίων, και δεν κάλεσε την Andelman στο show του στο fashion week. Και, σε μία κίνηση που σοκάρει ακόμα κι εμάς, αφού δεν ξέρουμε κατά πόσο έχει ο οίκος την δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο, απαγόρευσε από την Colette, να διαθέτει για τους πελάτες της το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Document, στο οποίο ο Slimane παίζει τον ρόλο φωτογράφου. Εμείς, απλώς, να πούμε ότι βρίσκουμε όλη αυτή την ιστορία εντελώς παράλογη και, παρ' ότι αγαπάμε τις δημιουργίες του Slimane, απορούμε που πήγε το χιούμορ του.

Διαβάστε ακόμα:
Πόσο κοστίζει ένα Saint Laurent baby doll;
Είναι η Kate Moss η μεγαλύτερη fan του Hedi Slimane;
Saint Laurent: στο στόχαστρο του fashion κόσμου