Εκατό τεύχη κινεζικής Vogue

Εκατό τεύχη κινεζικής Vogue

Η Vogue China συμπληρώνει εκατό τεύχη το Δεκέμβριο και γιορτάζει με τον Mario Testino.

 

Περισσότερο από οκτώ χρόνια και ακριβώς ενενήντα εννέα τεύχη πριν η Vogue πρωτοκυκλοφόρησε στην Κίνα, σε ένα κοινό αδηφάγο, έτοιμο να ξεκοκαλίσει κάθε σελίδα μόδας. Πλέον με περισσότερους από ένα εκατομμύριο αναγνώστες, ήρθε η ώρα η Vogue China να γιορτάσει συμπληρώνοντας τα πρώτα της εκατό τεύχη το Δεκέμβριο.

Για αυτήν ακριβώς τη γιορτή συνεργάστηκε με τον φωτογράφο Mario Testino, ο οποίος υπογράφει φωτογραφικά το εξώφυλλο και 153 σελίδες μόδας και ομορφιάς στο εσωτερικό. Κινεζικής καταγωγής μοντέλα και celebrities πόζαραν στον φακό του Testino σε διάφορα fashion stories, όλα εμπνευσμένα από την κινεζική κουλτούρα σε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί η μεγάλη ιστορία της χώρας, το παρόν, αλλά και το μέλλον της.

Στο εξώφυλλο του εν λόγω συλλεκτικού τεύχους πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Shu Qi, που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Testino θέλησε να παρουσιάσει σαν ένα κράμα της Audrey Hepburn και της Angelina Jolie. Με πολλές αναφορές στο iconic εξώφυλλο του 1950 της βρετανικής Vogue με πρωταγωνίστρια την Jean Patchett δια χειρός Irving Penn, αυτό του τεύχους Δεκεμβρίου της Vogue China δεν μας εντυπωσίασε όσο θα περιμέναμε από ένα εορταστικό τεύχος, όμως, τα editorials αναμένεται να είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα, αν κρίνουμε από κάποιες πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

Δείτε το βίντεο, πάρτε μια γεύση από την κινεζική Vogue Δεκεμβρίου που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα και διαβάστε επίσης:

Daft Punk & top models: το fashion story της χρονιάς

Naomi Campbell: «η πρώτη κυρία της μόδας»