Πώς θα βρούμε το προσωπικό μας στυλ; Η Carine Roitfeld συμβουλεύει

Πώς θα βρούμε το προσωπικό μας στυλ; Η Carine Roitfeld συμβουλεύει

Η πιο chic Παριζιάνα μοιράζεται τις πολύτιμες γνώσεις της

Η πιο rock chic fashion editor μοιράστηκε, με τις αναγνώστριες της Daily Telegraph τις συμβουλές της για την προσωπική αίσθηση του στυλ.

Εξερευνήστε την μοναδικότητά σας
«Με την παγκοσμιοποίηση, οι τάσεις γίνονται παγκόσμιες, και γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουμε μία μοναδική προσέγγιση σε αυτά που έχει να μας προσφέρει η μόδα. Να είστε ο εαυτός σας. Η μόδα δεν θα έπρεπε να είναι μία διαδικασία που απαιτεί μόχθο. Οι φίλοι μου fashion designers πάντα θέλουν να μου αλλάξουν το στυλ και να μου δώσουν ρούχα, αλλά εγώ δεν το δέχομαι. Είναι σημαντικό το φόρεμά μου να μένει πιστό στο πνεύμα του ισχυρού μου χαρακτήρα. Η κάθε γυναίκα είναι, πάντα, περισσότερο σημαντική από τα ρούχα».

Μείνετε πιστή σε αυτά που σας ταιριάζουν
«Ντύνομαι με τον ίδιο τρόπο, τα τελευταία 20 χρόνια. Μόνο το μήκος της φούστας μου έχει αλλάξει. Το χαρακτηριστικό στυλ δείχνει αυτοπεποίθηση, και το να ξέρετε τι σας ταιριάζει σας κάνει να γλιτώσετε χρόνο όταν επιλέγετε τι θα φορέσετε. Έχω μία μόνο fashion προσωπικότητα- της Carine- την οποία θα περιέγραφα νηφάλια και σχεδόν κλασική παριζιάνικη. Είναι σκληρή, η γυναίκα μου. Είναι σημαντικό να έχετε αίσθηση του χιούμορ, και γι' αυτό πάντα προσθέτω ένα ενδιαφέρον twist στο ντύσιμό μου».

Τονίστε τα δυνατά σας σημεία
«Βρείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει στην εμφάνισή σας και προβάλλετέ το. Τα φρύδια και τα πόδια μου είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά μου. Μου αρέσει να βάφω μαύρα τα μάτια μου για να τραβάω πάνω σε αυτά και τα φρύδια μου την προσοχή, ενώ η γκαρνταρόμπα μου περιέχει, ως επί το πλείστον, fitted ρούχα. Με τα μαύρα μάτια, τα μαύρα ρούχα και τα λεπτά πόδια μου, θα έλεγε κανείς ότι το στυλ μου είναι αρκετά rock 'n' roll».

Μην αγοράζετε τις τάσεις
«Να αγοράζετε μόνο ρούχα που σκοπεύετε να κρατήσετε για πάντα. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε τις τάσεις ως αυτό που είναι: ένα παιχνίδι. Πιστεύω ότι το να βρω ένα fashion item με άψογη εφαρμογή είναι πιο συναρπαστικό από το να αγοράσω ένα τρελό αξεσουάρ. Το animal print φόρεμά μου από τον Azzedine Alaia είναι ένα από τα signature κομμάτια μου και μου πάει τέλεια. Τα μαύρα κομμάτια είναι πάντα μία επένδυση, και, παρότι και τα χρώματα έχουν την θέση τους στη γκαρνταρόμπα μου, δεν τα συνδυάζω ποτέ».

Επιλέξτε κομμάτια με χαρακτήρα
«Η "άνεση" δεν αποτελεί μέρος του λεξιλογίου μου, όσον αφορά την μόδα. Χάνεται ο χαρακτήρας μας όταν νιώθουμε πολύ άνετα, γι' αυτό προτιμώ να φοράω ρούχα που έχουν κάποιο edge. Το δαντελένιο negligee μου το θεωρώ περισσότερο σέξι από άνετο και προσπαθώ να το έχω πάντα υπόψη μου, όταν το φοράω κάτω από τα ρούχα μου στα fittings ή όταν κάνω shopping».

Να ντύνεστε από τη μέση και κάτω
«Το μυστικό μου για το hairstyling και το μακιγιάζ είναι "όσο πιο messy τόσο καλύτερα". Είναι εύκολο για εμένα, αφού δεν μπορώ να δω τίποτα χωρίς τα γυαλιά μου. Δεν βάζω ποτέ πολύ καλά το eyeliner μου το πρωί, και γι' αυτό συνήθως είανι λίγο μουτζουρωμένο. Πιστεύω ότι είναι σέξι, και πάντα δείχνει καλύτερο μέχρι το βράδυ. Και τα ατημέλητα μαλλιά πάντα δίνουν μία νεανικότερη νότα σε κάθε look. Όπως όλες, προσπαθώ να κρύβω τα σημάδια του χρόνου όσο μεγαλώνω, παρότι σέβομαι την ηλικία μου».

Διαβάστε ακόμα:
Julia Restoin-Roitfeld: η κόρη της Carine χώρισε
CR fashion book: μπερδεμένες σεξουαλικές γραμμές
Ποιες ήταν οι πρώτες κουβέντες της Carine Roitfeld όταν κράτησε τη νεογέννητη εγγονή της;