Diana: ένα παραμυθένιο φόρεμά της σε δημοπρασία

Diana: ένα παραμυθένιο φόρεμά της σε δημοπρασία

Στις 3 Δεκεμβρίου ένα φόρεμα που η πριγκίπισσα Diana φόρεσε τρεις φορές θα βγει στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Kerry Taylor.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια δημιουργία που φόρεσε η πριγκίπισσα Diana δημοπρατείται. Αν θυμάστε τον Μάιο δημοπρατήθηκε ένα μπλε βελούδινο φόρεμα που φόρεσε το 1985 όταν χόρεψε με τον John Travolta και έπιασε την τιμή των 286 χιλιάδων ευρώ.

Το ιδιαίτερο, όμως, σε αυτό το φόρεμα που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, είναι πως δεν ήταν παραγγελία ειδικά φτιαγμένο για εκείνη αλλά το διάλεξε μέσα από την συλλογή «Diaghilev» του 1986 του διδύμου των David και Elizabeth Emanuel. Οι David και Elizabeth Emanuel είναι εκείνοι που σχεδίασαν και το νυφικό της Diana και για εκείνη τους τη συλλογή του 1986 είχαν εμπνευστεί από τις δημιουργίες του Leon Bakst για τα ρώσικα μπαλέτα του Sergei Diaghilev.

Το εν λόγω φόρεμα με τις κεντημένες χρυσές παγιέτες, τις πέρλες και τα κρύσταλλα η πριγκίπισσα Diana το φόρεσε τρεις φορές. Δυο φορές σε επίσημες εμφανίσεις της τον Ιούλιο του 1986 και τον Ιούνιο του 1987 στην πρεμιέρα της ταινία James Bond «The Living Daylights». Η τιμή που αναμένεται να πιάσει κυμαίνεται ανάμεσα στα 60-95 χιλιάδες ευρώ, αν και μάλλον θα ξεπεράσει τα 100 χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Δημοπρατήθηκε το δαχτυλίδι αρραβώνων της Kim Kardashian

Πόσα χρήματα «έπιασε» τελικά η δημοπρασία με θέμα την Kate Moss;