Bridal Fashion Week 2014: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους σχεδιαστές που συμμετείχαν

Γωγώ Φούντα
Bridal Fashion Week 2014: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τους σχεδιαστές που συμμετείχαν

Το Bridal Fashion Week Athens ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση γάμου & βάπτισης για το 2014, στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα SKALKOTAS, με χορηγούς την VIVIFY Κέντρο ομορφιάς και αναζωογόνησης και την L' oreal.

Μοναδικές προτάσεις από Έλληνες και ξένους σχεδιαστές, καθώς και από τους καλύτερους οίκους νυφικών, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή, στην αίθουσα SKALKOTAS.

Όλες οι τάσεις της μόδας για το 2014 σε νυφικά, βραδινά φορέματα, γαμπριάτικα, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, στέφανα, βέρες, στολισμούς, φωτογραφίσεις γάμων, οργάνωση δεξιώσεων, γαμήλια ταξίδια και ότι άλλο χρειάζεται για ένα γάμο ή μια βάπτιση καθώς και σειρά επιδείξεων μόδας γνωστών Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών.

H BRIDAL FASHION WEEK διοργανώνεται, όπως και οι αντίστοιχες νυφικές εβδομάδες μόδας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της έκθεσης γάμου BRIDAL EXPO και φιλοδοξεί να κερδίσει τις εντυπώσεις και να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στις αντίστοιχες της Ευρώπης. Πλήθος κόσμου έσπευσε να απολαύσει τις πιο δυνατές υπογραφές σχεδιαστών σε νυφικά και βραδινά φορέματα, καθώς παρόμοια παρουσίαση νυφικής εβδομάδας μόδας δεν έχει ξαναγίνει τη χώρα μας.

H εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων
Διοργάνωση : STALEXPO

Οι χορηγοί ήταν:

Η VIVIFY Κέντρο ομορφιάς και αναζωογόνησης που
εκπροσωπήθηκε από τους κ. Σωτήρη Κομματά, κα Έφη Κωνσταντοπούλου, κα Μάγδα Λέκκα και κα Ευτυχία Λέκκα.

Η L' oreal με τα προϊόντα της επιμελήθηκε τα μαλλιά και το μακιγιάζ των μοντέλων.

Ο οίκος FEVRONIA επιμελήθηκε τη διακόσμηση στο fashion Show του Μιχάλη Μανιάτη

Το πρόγραμμα των επιδείξεων μόδας και των τριών ημερών είχε ως εξής:

Σάββατο 11 Ιουανουρίου 2014: Kathy Heyndels, Michalis Maniatis, Anna
Anemomilou

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014: Fedra, Michopoulou Eleni, NENE High Fashion Creations, Sposa Moda Haute Coutoure Bridal, Parthenis, Vasia Tzotzopoulou

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014: Made Bride by Antonea, Vassilis Emmanouel Zoulias.

Τα βιογραφικά των σχεδιαστών που συμμετείχαν:

Έλενα Μιχοπούλου

Το AtelierPret A PorterHelene ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2004 από την σχεδιάστρια Έλενα Μιχοπούλου. Η σχεδιάστρια ασχολείται προσωπικά με την δημιουργία του κάθε νυφικού ή φορέματος, ως προς το σχέδιο, το πατρόν, την επιλογή των ποιοτικών υφασμάτων και φυσικά ως προς το στιλιστικό μέρος ώστε το αποτέλεσμα να είναι άψογο. Oι δημιουργίες της σχεδιάστριας είναι όλες χειροποίητες!

Βάσια Τζοτζοπούλου

Μεγάλωσε στα Γρεβενά, μέσα στα υφάσματα και τα ρούχα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής "Βεάκη". Από φοιτήτρια άρχισε να πειραματίζεται κάνοντας τα κοστούμια για τους δικούς της ρόλους και των συμφοιτητών της. Δούλεψε για οχτώ πολύ δημιουργικά και γεμάτα συγκινήσεις χρόνια, ως επαγγελματίας ηθοποιός. Ποτέ όμως δεν παράτησε την άλλη της αγάπη ....τα υφάσματα . Το 2002 ανοίγει το Passion Alley στο Κολωνάκι ...το βασίλειο της... Σ´ αυτά τα χρόνια που ακολουθούν δημιουργεί t.shirts, φορέματα, καφτάνια ,νυφικά,καθώς και κοστούμια για θεατρικές παραστάσεις. «Προσεγγίζω τα ρούχα ως ηθοποιός. Κάθε γυναίκα για μένα είναι η ηρωίδα ενός έργου. Ανάλογα με το έργο που πρωταγωνιστεί δημιουργώ το φόρεμα ή το νυφικό της....»

Μιχάλης Μανιάτης

Ο Μιχάλης Μανιάτης γεννιέται στον Πειραιά όπου και τελειώνει την βασική του εκπαίδευση, συνεχίζει τις σπουδές του στην Ισπανία στην ιστορία της τέχνης με ειδικότητα στην ιστορία του ενδύματος. Επίσης σπουδάζει σχέδιο μόδας αλλά και εσωτερικής διακόσμησης. Στη συνέχεια δουλεύει στην εταιρεία LANVINPARIS, όπου δημιουργεί για 5 χρόνια στην ανδρική συλλογή. Στη συνέχεια, το 1995 δημιουργεί την πρώτη γυναικεία collection και μεταγενέστερα 4 ακόμα collections που φέρουν το όνομά του MICHALISMANIATISWEDDINGCOLLECTION, MICHALISMANIATISHAUTECOUTUREEVENINGDRESSCOLLECTION, MICHALISMANIATISMENSCOLLECTIOΝ και MICHALISMANIATISHOMESIGNATURE. Παρουσιάζει τις συλλογές του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στο καλό γούστο. Σήμερα, υπογράφει την συλλογή των νυφικών V1969 VERSACEMILANOITALY, ΒΥ MICHALISMANIATIS. Ένα συμβόλαιο αναγνωρισμένου κύρους, για όλο τον κόσμο, με έδρα στο Κολωνάκι ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ 34.

ΚΑΤΗΥ ΗΕΥΝDELS

Η ΚΑΤΗΥ ΗΕΥΝDELS δημιούργησε το πρώτο της ατελιέ στις Βρυξέλες το 1956, σχεδιάζοντας ενδύματα υψηλής ραπτικής και νυφικά. Το 1983, επέστρεψε στην Αθήνα, τη πόλη που γεννήθηκε και δραστηριοποιήθηκε από το ατελιέ της στο Κολωνάκι. Δημιούργησε για πρώτη φορά και συλλογές pret a porter. Στις συλλογές της χρησιμοποιεί πάντοτε αυθεντικά φυσικά υλικά, όπως μετάξια, ταφτάδες, σατέν, δαντέλες και μουσελίνες, πολλές από αυτές κεντημένες στο χέρι με πολύτιμες πέτρες. Οι δημιουργίες του οίκου, τοποθετήθηκαν σε αυτά τα χρόνια σε πολύ καλά καταστήματα της Ευρώπης, ( Παρίσι, Μόντε Κάρλο, S.Trope' ), στη Κύπρο, στην Αμερική, στη Σ.Αραβία και στα Εν.Αραβικά Εμιράτα. Αρκετές φορές η υποφήφια Ελληνίδα στους διαγωνισμούς ομορφιάς έχει διαγωνισθεί φορώντας δημιουργίες KATHY HEYNDELS

Parthenis

Το στυλ Parthenis παραμένει διαχρονικό, αφαιρετικό, με unisex αντίληψη easy-living και καθαρά λιτή Ελληνική αισθητική. Η Ορσαλία Παρθένη συνεχίζει με βάση την ίδια παράδοση, ποιότητα, σκεπτικό και ύφος επιμένοντας στη χρήση φυσικών υλικών και στην άνετη σιλουέτα. Τα νυφικά ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία κυρίως σε μεταξωτό ζέρσεϊ και δαντέλα. Αποτελούν μία διαφορετική πρόταση που απευθύνεται σε γυναίκες που επιθυμούν να ξεφύγουν από το παραδοσιακό νυφικό. Τα νυφικά Parthenis αποπνέουν μία επιβλητική λιτότητα που επιτρέπει στη νύφη να ξεχωρίσει χωρίς να επισκιάζουν την προσωπικότητά της. Πολλά από τα σχέδια μπορούν να φορεθούν με διαφορετικούς τρόπους δίνοντας την δυνατότητα στην νύφη να τα φορέσει ανάλογα με την διάθεσή της.

Άννα Ανεμομύλου

Η Άννα Ανεμομύλου γεννήθηκε στην Κύπρο. Είναι απόφοιτος της φημισμένης Ecole Superieur De LaMode (ESMOD), στο Παρίσι. Μετά από μια πετυχημένη πορεία στο χώρο της μόδας κι έχοντας ήδη μαθητεύσει σε μεγάλα ατελιέ του Παρισιού όπως αυτό του Jean Paul Gaultier και της Nina Ricci, άνοιξε το 2006 το δικό της ατελιέ υψηλής ραπτικής. Ο πειραματισμός της με καινούριες φόρμες και τεχνικές που κάνουν τα σχέδιά της αναγνωρίσιμα σύντομα την έκαναν γνωστή και αγαπητή στις μέλλουσες νύφες. Πηγή έμπνευσής της ο κινηματογράφος, η μουσική και ειδικά τα ίδια τα υφάσματα τα οποία όπως η ίδια ισχυρίζεται :«Όταν τα ακουμπάω μου μιλάνε, μου ψιθυρίζουν το επόμενο σχέδιο». Η καινούρια της συλλογή είναι ένας ύμνος αφιερωμένος στον έρωτα και τον γυναικείο αισθησιασμό.

FEDRA

40 χρόνια επώνυμες δημιουργίες 40 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο χώρο της ελληνικής αγοράς νυφικών κλείνει φέτος ο οίκος νυφικών FEDRA. Μία πορεία γεμάτη επιτυχημένους γάμους, ευχαριστημένες νύφες και αξέχαστες πραγματικά εμφανίσεις. Τα νυφικά της ξεχωρίζουν για την άψογη ραφή τους , τα αυθεντικά μεταξωτά υφάσματα με φίνες γαλλικές δαντέλες και κρύσταλλα. Στη γκάμα των δημιουργιών της υπάρχουν καλοραμμένα βραδινά φορέματα, εσώρουχα, χειροποίητα παπούτσια και αξεσουάρ. Ο οίκος έχει αναλάβει γάμους επωνύμων της showbiz και οι δημιουργίες της έχουν φιλοξενηθεί σε εξώφυλλα γνωστών περιοδικών, και σε τηλεοπτικές εκπομπές. Φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του οίκου στην Ελληνική αγορά. www.fedra.gr

ΝΕΝΕ

Το Atelier Nene High Fashion με εικοσαετή παρουσία στον χώρο της μόδας δημιουργήθηκε από τη σχεδιάστρια Παναγιώτα Νένε, στο κέντρο των Αθηνών. Ωστόσο, όπως συνήθως λέγεται «It takes two to tango...»
Ένα κοινό πάθος, η αγάπη τους για τη μόδα, στάθηκε η αφορμή -πριν από μερικά χρόνια- να πλαισιώσει η καταξιωμένη στον χώρο της διαφήμισης και επικοινωνίας, Μυλωνάκη Στέλλα την έμπειρη σχεδιάστρια, δημιουργώντας εκείνο το σχεδιαστικό δίδυμο που έκτοτε εκπροσωπεί τον οίκο.

Παναγιώτα Νένε Feat. Στέλλα Μυλωνάκη

Όταν το όραμα χτίζεται μέσα από τη ματιά μίας σχεδιάστριας μόδας και μίας διαφημίστριας, η ιδιαίτερη αισθητική γίνεται δημιούργημα, έργο τέχνης που συγκινεί, έλκει και παθιάζει. Αυτός είναι και ο κοινός τόπος του σχεδιαστικού διδύμου: «Η κάθε γυναίκα να ανακαλύπτει την θηλυκή της πλευρά και την ιδιαίτερη αισθητική της, να τολμά, να ονειρεύεται, να συγκινείται, να ζει το ταξίδι της δυνατά, με πάθος, με ψυχή...» Σημείο σταθμός στον Οίκο υπήρξε η συνεργασία με σπουδαίους θεατρικούς θιάσους των Αθηνών, η επιμέλεια κουστουμιών καλλιτεχνών, η ανάληψη χορηγιών σε εκθέσεις πανελλήνιου βεληνεκούς και τέλος η σύμπραξη σε ενέργειες κοινωνικού σκοπού.

Sposa Moda

Η εταιρία Sposa Moda χρόνια τώρα ντύνει τις ποιο όμορφες νύφες με ιδιαίτερες δημιουργίες και για τα νυφικά 2014 η collection Luxury έχει εντυπωσιακά μοντέλα να προτείνει. Η σειρά Luxury έχοντας κατακτήσει τις προτιμήσεις επί σειρά ετών, έχει καθιερώσει μια νέα τάση στην Ελληνικά αγορά νυφικών και συνεχίζει με εντυπωσιακές νυφικές δημιουργίες για τις πιο ξεχωριστές νύφες. Στην collection Luxury Sposa Moda για το 2014 θα βρείτε νυφικά με υπέροχες δαντέλες, ιδιαίτερα κεντήματα, με αυθεντικά κρύσταλλα Swarovski και πολύτιμες πέτρες. Τα πολυτελή υφάσματα και ο υπέροχος σχεδιασμός κάνουν το κάθε νυφικό μοναδικό, γεμάτο πολυτέλεια και λάμψη. Εντυπωσιακά μπούστα, ιδιαίτερες φούστες και εντυπωσιακά ανοικτές πλάτες θα σας χαρίσουν την νυφική εμφάνιση που είχατε ονειρευτεί.

Διαβάστε επίσης:

Vassilis Zoulias Bridal: Το Queen βρέθηκε στο bridal fashion week και μεταδίδει

Bridal Fashion Week 2014: Backstage στον οίκο Kathy Heyndels

Bridal Fashion Week 2014: Βρεθήκαμε στο εντυπωσιακό presentation του οίκου Parthenis