Inside Chanel: όσα δεν γνωρίζετε για τον γαλλικό οίκο και την Coco

Inside Chanel: όσα δεν γνωρίζετε για τον γαλλικό οίκο και την Coco

Όλες οι λεπτομέρειες της ιστορίας της ζωής της Coco Chanel και του θρυλικού οίκου που ίδρυσε σε οκτώ υπέροχα βίντεο.

{youtube} 2G88zqPxJ00{/youtube}

H θρυλική ζωή της Coco Chanel έχει εμπνεύσει ταινίες και πάντα συναρπάζει. Ένα κορίτσι που μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο και τραγουδούσε σε καμπαρέ κατόρθωσε να εξελιχθεί, να αλλάξει την μόδα της εποχής, να γίνει η βασίλισσα του Παρισιού και να αναδειχθεί σε μια από τις πιο διάσημες περσόνες του περασμένου αιώνα.

{youtube}Wo8UtWiYiZI{/youtube}

Ενώ, όμως, εν γένει η ιστορία της Chanel είναι γνωστή στους περισσοτέρους οι λεπτομέρειες που έκαναν αυτήν την γυναίκα θρύλο και τον οίκο της σύμβολο είναι ακόμη πιο συναρπαστικές. Η Marilyn Monroe παραδέχτηκε σε συνέντευξή της πως φορά μόνο το Chanel no5 όταν κοιμάται και κάπως έτσι ένα άρωμα ήδη διάσημο έγινε σύμβολο της γυναικείας θηλυκότητας.

{youtube}GskJqjBudsQ{/youtube}

Τα άστρα και οι αναμνήσεις του κοριτσιού που γεννήθηκε Λέοντας στο ζώδιο και μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, το τυχερό της νούμερο 5 ενέπνευσαν τα κοσμήματα Chanel που πλέον αποτελούν σύμβολο κομψότητας.

{youtube}zx1R49B_tzw{/youtube}

Όμως, η Chanel δεν είναι συνώνυμη τόσο με τα διαμάντια, ή τις πέρλες και τη καμέλια που έγιναν μετέπειτα αναπόσπαστα κομμάτια της Chanel ιστορίας, όσο με το θρυλικό σακάκι της που με βάση το tweed έγινε μια παγκόσμια επιτυχία και μια δημιουργία που υιοθέτησαν (και συνεχίζουν να φορούν) όλες οι stars.

{youtube}2G88zqPxJ00{/youtube}

Το μπαρόκ, ο χρυσός και οι θρησκευτικές αναφορές του ορφανοτροφείου που μεγάλωσε η Chanel την σημάδεψαν, όπως και η μεγάλη της αγάπη από τη Βρετανία, ο Boy Capel, που από Coco τη βοήθησε να μεταμορφωθεί σε Chanel.

{youtube}VCAro7GnCHo{/youtube}

Η couturière Mademoiselle Chanel δεν εμπνεύστηκε όμως μόνο από την Βρετανία. Η Ρωσία και η φίλη της Coco Missia της έδωσαν ώθηση να προσθέσει στις δημιουργίες της κεντήματα την ίδια στιγμή που η διάσημη σχεδιάστρια άρχισε να ερωτεύεται την Ιταλία και γνώριζε και υποστήριζε μερικούς από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής.

{youtube}VhgI8zaG1qY{/youtube}

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο η Coco Chanel δεν παραιτήθηκε αλλά επέστρεψε στο Παρίσι για να μην αναγνωρισθεί αμέσως η αξία της από το γαλλικό οίκο. Αντιθέτως η Αμερική ήταν εκείνη που την ανακάλυψε και την απογείωσε ξανά.

{youtube}lLx6_XueX_o{/youtube}

Διαβάστε επίσης:

H μηχανή του οίκου Chanel

H νύφη της Chanel φοράει sneakers