Μαθητές για μία ημέρα στο Fashion Workshop by Vicky Kaya

Μαθητές για μία ημέρα στο Fashion Workshop by Vicky Kaya

Το Σάββατο το πρωί στο Fashion Workshop by Vicky Kaya συζητήσαμε περί styling και μυηθήκαμε σε αυτό από τον ταλαντούχο Νικόλα Γεωργίου.

 

Το Fashion Workshop by Vicky Kaya συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του και πέρα από τον κανονικό κύκλο των μαθημάτων του διοργάνωσε μια σειρά από σεμινάρια που ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο. Ανεβήκαμε, λοιπόν, και εμείς τα σκαλιά του με το κόκκινο χαλί στου Ψυρρή και κάτσαμε περιστοιχισμένοι από τις δημιουργίες των μαθητών της σχολής στα λευκά, μεγάλα working tables του workshop με τον επιτυχημένο στυλίστα Νικόλα Γεωργίου στην κορυφή για να παρακολουθήσουμε το πρώτο μάθημα σε μια σεμιναριακή σειρά με τίτλο «Master class: Research to realize a concept & photography session».

Τι κι αν πιστεύαμε πως θα ήμασταν οι πιο έμπειροι από τους μαθητές; Ο Νικόλας απ' το πρώτο λεπτό της παρουσίασης μας εντυπωσίασε βάζοντάς μας στον κόσμο του styling από την δική του οπτική ματιά, μιλώντας μας για τη σημασία του προσωπικού στυλ, για τις διάφορες ιστορικές περιόδους και πως αντικατοπτρίζονται στα ρούχα, για τη σχέση τέχνης, κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων και styling και για τη σημασία της μελέτης, έντονης και σχολαστικής, για να έχουμε ένα αποτέλεσμα επαγγελματικό και άρτιο.

Και ενώ, λοιπόν, νοιώθαμε ήδη συνεπαρμένοι από τον πλούτο των πληροφοριών που απορροφούσαμε, ήρθε η ώρα για την ανάθεση των εργασιών. Όχι, δεν ήταν απλές, ούτε σύντομες, ούτε εύκολες. Απαιτούν χρόνο, αφοσίωση και μελέτη σε ένα σεμινάριο που είναι τόσο απαιτητικό όσο στην πραγματικότητα είναι και αυτή η δουλειά. Ένα σεμινάριο που στο τέλος του είμαστε σίγουροι πως θα γεμίσει τους μαθητές του που γράφτηκαν σε αυτό (από κορίτσια που έχουν τελειώσει οικονομικά πανεπιστήμια και αγαπούν τη μόδα μέχρι επίδοξους σχεδιαστές και μαθητές λυκείου που ψάχνουν απαντήσεις) με τα απαραίτητα εφόδια και την εμπειρία να δουλεύουν υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου μέντορα. Δεν ονομάστηκε τελικά τυχαία «Master Class».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Fashion Workshop by Vicky Kaya
Sarri & Riga Palamidi 9, Psyrri
T: 210 3251552
F:210 3251553
www.fashionworkshop.gr

Διαβάστε επίσης:

Petite-malle: η νέα τσάντα του Louis Vuitton που θα γίνει αντικείμενο λατρείας

Gucci: o νικητής του χειμώνα που τελείωσε