Manolo Blahnik: κάθε παπούτσι έχει τη δική του ιστορία

Manolo Blahnik: κάθε παπούτσι έχει τη δική του ιστορία

Για τον διάσημο σχεδιαστή τα παπούτσια δεν είναι απλά αξεσουάρ, αλλά κουβαλούν τη δική τους ιστορία.

 

Η αγάπη του Manolo Blahnik, του διάσημου σχεδιαστή που λάτρευε η Carrie Bradshaw στο «Sex & The City», για τα παπούτσια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Σε συνέντευξή του το καλοκαίρι είχε αποκαλύψει πως στο σπίτι του στην Αγγλία μένουν μαζί του περίπου 30 χιλιάδες ζευγάρια.

Τώρα μιλώντας στην Colin McDowell για το «The Business of Fashion» αποκάλυψε άλλη μια πτυχή της δουλειάς του. Κάθε, λοιπόν, παπούτσι που σχεδιάζει έχει τη δική του βιογραφία και αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας. Μιας γυναίκας, για παράδειγμα, που κατάγεται από το Dar es Salaam, ο άνδρας της την κακοποιούσε και τώρα εκείνη βρίσκεται στο δρόμο για το σταθμό, όπου ένα τρένο θα την οδηγήσει στην αγκαλιά του εραστή της και στην ελευθερία. Ή μιας γυναίκας από το Rio De Janeiro, που είναι πρόσχαρη και φορώντας τα τακούνια της νοιώθει έτοιμη να ξοδέψει όλα τα χρήματα του άντρα της.

Φυσικά, για να αποκτήσει κανείς ένα τέτοιο ζευγάρι παπούτσια πρέπει να δαπανήσει περισσότερα από 600 ευρώ, μια τιμή, όμως, που ο ίδιος ο Blahnik βρίσκει λογική σημειώνοντας χαρακτηριστικά «Βλέπω παπούτσια από κάποιους άλλους άθλιους σχεδιαστές που κοστίζουν περίπου 1000 ευρώ και εγώ τα πουλάω 700. Ως δημιουργός, εγώ αυτό το βρίσκω προσβλητικό τόσο ως προς εμένα όσο και ως προς τον πελάτη».

Διαβάστε επίσης:

«Diana»: το πρώτο παπούτσι που σχεδίασε η Sarah Jessica Parker αποκαλύφθηκε