Chanel: από το Dubai με αγάπη

Chanel: από το Dubai με αγάπη

Ο ιστορικός γαλλικός οίκος παρουσίασε τη νέα του cruise 2014/2015 με ένα φαντασμαγορικό shοw στο Dubai και κατόρθωσε να ισορροπήσει ανάμεσα στην πλούσια ιστορία της Μέσης Ανατολής, το kitsch και το σύγχρονο στοιχείο της πόλης.

 

«Θα ήταν ενθουσιασμένη από την Μέση Ανατολή, ακριβώς όπως την γοήτευαν η Κίνα και η Βρετανία» δήλωσε ο Karl Lagerfeld μιλώντας για την Coco Chanel και συνέχισε «Το Dubai είναι μια πόλη που ξεπήδησε μέσα από τη θάλασσα και την έρημο σε λιγότερο από 30 χρόνια. Είναι σαν την Ατλαντίδα και τώρα εδώ βρίσκεται το ψηλότερο κτήριο στον κόσμο (Burj Khalifa). Αυτήν την τιμή παλιά είχε το Παρίσι με τον Πύργο του Eiffel, μετά η Νέα Υόρκη με το Empire State building και τώρα το Dubai. Αυτό δείχνει πόσο ο κόσμος αλλάζει. Το Dubai είναι μια τόσο σύγχρονη πόλη, που ήθελα να αποφύγω οτιδήποτε φολκλόρ. Δεν θα μπορούσα να είχα σχεδιάσει μια συλλογή στο Dubai που να μην είναι μοντέρνα».

Στις παραπάνω γραμμές κρύβεται όλη η φιλοσοφία της νέα cruise 2014/2015 Chanel συλλογής που παρουσιάστηκε σε ένα νησί, 650 μέτρα από τις ακτές της κεντρικής παραλίας Jumeirah του Dubai. Οι καλεσμένοι, ανάμεσά τους οι Dakota Fanning, Tilda Swinton, Janelle Monáe, Vanessa Paradis, Freida Pinto, πρίγκιπες και σεΐχηδες, μεταφέρθηκαν στο νησί με παραδοσιακά ξύλινα σκάφη και βρέθηκαν σε μια όαση με κάκτους, φυτά, τέντες Βεδουίνων, φοίνικες και το Chanel λογότυπο να κυριαρχεί σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κυβοειδές κτήριο που στήθηκαν για αυτό το σκοπό.

Όσο για τη νέα Chanel συλλογή, ο Lagerfeld κατάφερε να εναρμονίσει τα διαφορετικά στοιχεία της Μέσης Ανατολής από την αρχαιότητα μέχρι τη σύγχρονη πραγματικότητα. Harem pants, πολύχρωμα καφτάνια, αποχρώσεις του κρεμ και του χρυσού, παγιέτες που σχημάτιζαν ουρανοξύστες, διαφάνειες, πέρλες, κοσμήματα και η Chanel τσάντα σε σχήμα μπιτονιού είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία της νέας αυτής collection, που αναμένεται να γίνει ανάρπαστη στη Μέση Ανατολή και όχι μόνο.

{youtube}KDWdOQuJvxk{/youtube}

Διαβάστε επίσης:

Το διάσημο τσαντάκι της Solange αποκτά την δική του digital «καμπάνια»

Εξωτικές πριγκίπισσες στο catwalk της Chanel!