Όταν η Patricia Field «εμπνεύστηκε» από τον Alexander McQueen

Όταν η Patricia Field «εμπνεύστηκε» από τον Alexander McQueen

Μάλλον η Patricia μπέρδεψε την έννοια της έμπνευσης με αυτήν της αντιγραφής.

Το ότι οι εμπνεύσεις των σχεδιαστών πολλές φορές συναντιούνται δεν είναι κάτι άγνωστο. Το ότι οι στυλίστες που αποφάσισαν να γίνουν σχεδιαστές μόδας ως επί το πλείστον δεν είναι πρωτοπόροι, αλλά πιο πολύ προωθούν τις δημιουργίες τους μέσω του styling που κάνουν στα ρούχα (βλέπε Marc Jacobs στο Louis Vuitton), κι αυτό γνωστό είναι στον κόσμο της μόδας.

Όμως άλλο το να εμπνέεσαι από τις δημιουργίες κάποιου σχεδιαστή-είδωλο, ή να πουλάς τις δικές σου δημιουργίες κάνοντας καλό styling και πλασάροντας τες ωραία κι άλλο να κάνεις «copy paste».

Ίσως είμαστε υπερβολικοί αλλά αυτές οι δύο τσάντες σαν να είναι ίδιες. Μήπως φταίει το κούμπωμα, μήπως οι νεκροκεφαλές; Δε γνωρίζουμε, πάντως η μόνη τους προφανής διαφορά είναι κάποιες εκατοντάδες ευρώ, καθώς του μεν McQueen κοστίζει πάνω από χίλια ευρώ, ενώ της Patricia μόλις σαράντα πέντε ευρώ. Βέβαια και οι «μαϊμούδες» φθηνές είναι, όπως και το αντίγραφο ενός ακριβού πίνακα, αλλά το κατά πόσο αξίζει να πληρώνονται κακέκτυπα, αυτό είναι μια άλλη μεγάλη κουβέντα.