Πόσα χρήματα βγάζουν οι fashion bloggers;

Πόσα χρήματα βγάζουν οι fashion bloggers;

Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε τα της καριέρας σας;

Είτε τους λατρεύετε, είτε τους μισείτε, η αλήθεια είναι ότι, την τελευταία δεκαετία, οι fashion bloggers έχουν αλλάξει εντελώς τα δεδομένα της fashion industry. Και είναι γεγονός ότι το φαινόμενο του blogging θα είναι μαζί μας για πολλά- πολλά χρόνια ακόμα.

Πώς ζουν, όμως, αυτοί οι (συνηθισμένοι;) άνθρωποι, οι οποίοι περιφέρονται, από επίσημες εμφανίσεις, σε ατελιέ σχεδιαστών, κλείνοντας συμφωνίες για συγγραφή βιβλίων, σχεδιασμό capsule συλλογών και φωτογραφήσεις; Το WWD το έψαξε, και αναφέρει ότι, τα χρήματα που βγάζουν οι fashion bloggers από τις ασχολίες τους είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.
Πάρτε τον γνωστό, αναιδή Brian Boy, για παράδειγμα. Πριν από μερικές μέρες ο fashionista ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι απέκτησε μία τσάντα Chanel, αξίας 8.000 δολαρίων. «Βγάζω αρκετά, ώστε να ζω άνετα και να μπορώ να μην φοράω δείγματα. Να μπορώ να αγοράζω τα ρούχα μου στην σεζόν τους», είπε.

Σε αντίθεση με τους celebrities, που πληρώνονται με ιλιγγιώδη ποσά, προκειμένου να φανούν στη front row των fashion shows των μεγαλύτερων οίκων, Οι κορυφαίοι fashion bloggers βγάζουν τα λεφτά τους με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους- ουσιαστικά, κάνοντας branding του εαυτού τους. Οι διαδικτυακές περσόνες τους είναι αυτές που τους έχουν καταστήσει διαμορφωτές της άποψης και των τάσεων.

«Δεν προωθούν τους εαυτούς τους ως δημοσιογράφους ή ρεπόρτερ της μόδας. Οι "φωνές" τους είναι υποκειμενικές και εκφράζουν αυτά που τους αρέσουν ή δεν τους αρέσουν, την συγκεκριμένη στιγμή. Αυτές οι "φωνές" συχνά εξαρτώνται και από τις εταιρείες και τους οίκους που είναι πιο γενναιόδωροι μαζί τους», σύμφωνα με το δημοσίευμα. Άλλωστε, είναι πολλά τα λεφτά.