Ο Matthew Williamson στρώνει στη δουλειά και την μαμά του!

Ο Matthew Williamson στρώνει στη δουλειά και την μαμά του!

Η συνεργασία- έκπληξη του Βρετανού σχεδιαστή με την γυναίκα της ζωής του

Όσοι γνωρίζουν τον Matthew Williamson ξέρουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η μητέρα του σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Σύμφωνα με τη Vogue, η στενή σχέση του σχεδιαστή με την μαμά του, τον οδήγησε και στην επαγγελματική του συνεργασία μαζί της, αφού η κυρία Williamson ανέλαβε να σχεδιάσει και μία babywear σειρά για το label του ταλαντούχου γιού της.

Εμπνευσμένη από το πρώτο show του Williamson, με τίτλο Electric Angels, η μαμά Maureen ξεκίνησε να πλέκει αξιολάτρευτα σκουφάκια και παπουτσάκια, σε έντονα χρώματα, από κασμίρ. «Η μαμά μου ξεκίνησε να πλέκει όταν γεννήθηκα, και, πιο πρόσφατα, έφτιαχνε μωρουδιακά σκουφάκια, για τους φίλους μας που γίνονταν γονείς, τα οποία και έγιναν ανάρπαστα. Η έμπνευσή της ήρθε από τα χρώματα της πρώτης μου συλλογής, το 1997 και, πλέον, οι δημιουργίες της έχουν λίστα αναμονής! Μπορεί να τις βάλω και στην μπουτίκ μου, στο Mayfair, προς το τέλος του καλοκαιριού», είπε o Willamson στη Vogue.

Williamson

Η σειρά με τα πλεκτά της μαμάς του διάσημου σχεδιαστή, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ολόκληρη σειρά childrenswear, σύμφωνα με τον ίδιο αφού, οι γυναικείες δημιουργίες του «θα μετατρέπονταν σε παιδικές με ενδιαφέροντα τρόπο». Άλλωστε, όπως παραδέχεται και ο ίδιος, «η μαμά μου υπήρξε πάντα μεγάλη πηγή έμπνευσης για εμένα και την δουλειά μου. Αγαπάει την μόδα και υπήρξε πάντα πολύ υποστηρικτική. Μάλιστα, πριν από κάποια χρόνια δούλεψε και στο κατάστημά μας στην Bruton Street και λάτρεψα κάθε στιγμή της συνεργασίας μας».

Τι λέει, όμως, για το νέο της εγχείρημα η ίδια η Maureen Williamson; «Μου αρέσει πάρα πολύ να πλέκω πράγματα για μωρά και μικρά παιδιά. Πρόσφατα, ξεφύλλιζα το αρχείο με τα shows του γιου μου και λάτρεψα τα χρώματα- ειδικά στο Electric Angels show. Σκέφτηκα πόσο ωραίο θα ήταν να υπάρχουν μωρουδίστικα σκουφάκια στα ίδια χρώματα, έπλεξα ένα και, οι αντιδράσεις υπήρξαν ιδιαίτερα θερμές», παραδέχτηκε.