To t- shirt με την αμφιλεγόμενη ατάκα της Kate Moss που προκάλεσε αντιδράσεις (photo)

To t- shirt με την αμφιλεγόμενη ατάκα της Kate Moss που προκάλεσε αντιδράσεις (photo)

Για ποιο λόγο αποσύρθηκε από την αγορά;

Η καναδική εταιρεία Hudson's Bay Company απέσυρε από τα ράφια των καταστημάτων ένα t- shirt που κυκλοφόρησε, πριν από λίγες μέρες. Ο λόγος; Πάνω στο μπλουζάκι υπήρχε τυπωμένη, η (διάσημη πια) ατάκα της Kate Moss, «Nothing tastes as good as skinny feels» «Καμία γεύση δεν είναι εξίσου ευχάριστη, με την αίσθηση του αδύνατου σώματος»). Με την κυκλοφορία του t- shirt στα καταστήματα, οι αντιδράσεις των fans της Hudson's Bay Company στα social media υπήρξαν έντονες, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει, μέσω Twitter, ότι το κομμάτι «θα αποσυρθεί από το e- shop και τα καταστήματά μας άμεσα».

t-shirt

«Πραγματικά εκτιμάμε την σχέση με τους πελάτες μας, και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας τις ανησυχίες τους. Κατανοούμε ότι κάποιοι προσβλήθηκαν από το fashion item», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας. «Στην προκειμένη περίπτωση, παρότι σεβόμαστε την δημιουργία του σχεδιαστή, λόγω της φόρτισης των αντιδράσεων και της ευαισθησίας μας απέναντι στο θέμα, πήραμε την απόφαση να αποσύρουμε τα μπλουζάκια από τα καταστήματα και το site μας».

Την αμφιλεγόμενη ατάκα η Kate Moss είπε σε συνέντευξή της με το WWD το 2009, προκαλώντας, από την μεριά της, έντονες αντιδράσεις, με μεγάλη μερίδα του Τύπου να κατηγορεί το supermodel ότι προωθεί τις διατροφικές διαταραχές. Για το t- shirt θέση πήρε και ο σχεδιαστής του, Christopher Lee Sauve, κυκλοφορώντας την παρακάτω δήλωση:

«Η μόδα υπάρχει για να απολαμβάνεται, να λατρεύεται ή να μισιέται, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την fashion industry. Το συγκεκριμένο t- shirt προέβαλλε μία ατάκα της Kate Moss, με την μορφή ετικέτας διατροφικής αξίας- τα περισσότερα σχέδιά μου, αν όχι όλα τους, δείχνουν μία ατάκα σχετική με τον παραλογισμό της μόδας και το εν λόγω κομμάτι δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Καταλαβαίνω και κατανοώ απολύτως την σοβαρότητα των διατροφικών διαταραχών και δεν στηρίζω την "διαφήμιση" του πόνου που αυτές προκαλούν. Την ειλικρινέστερη συγνώμη μου, σε οποιονδήποτε προσβλήθηκε από τα σχέδιά μου».

Διαβάστε ακόμα:
Κate Moss: Μαζί με ποια έκανε τις βουτιές της στην Ίμπιζα;
«Μαλλί με μαλλί» πιάστηκαν Kate Moss και Lindsay Lohan