Από τι είναι φτιαγμένο το φόρεμα που πωλήθηκε για 291.000 δολάρια στο eBay;

Από τι είναι φτιαγμένο το φόρεμα που πωλήθηκε για 291.000 δολάρια στο eBay;

Η δημιουργός του, μία μαμά από την Ουαλία, δεν μπορεί να το πιστέψει

Η Helen Wright, μαμά μίας 12χρονης από την Ουαλία, εμπνεύστηκε από το αγαπημένο αξεσουάρ της κόρης της, και αποφάσισε να δημιουργήσει, από αυτό, ένα φόρεμα. Δεν φανταζόταν, βέβαια, όταν έφτιαχνε το εν λόγω κομμάτι ότι αυτό θα πωλούνταν για 291.000 δολάρια στο eBay. Από τι είναι φτιαγμένο, όμως, το εν λόγω φόρεμα;

Από τα βραχιολάκια που έχουν γίνει η νέα μανία των παιδιών, τα loom bands. «Δεν θα ήταν ωραίο ένα φόρεμα φτιαγμένο από αυτά;», σκέφτηκε η Helen, η οποία επιστράτευσε και την φίλη της, Katherine Burnand, για τον σκοπό- παρότι η τελευταία πάσχει από αρθρίτιδα.

«Ουσιαστικά το έφτιαξε η φίλη μου, Katherine, γιατί δεν έχει δουλειά αυτή την περίοδο και βαριέται», είπε η Helen στην North Wales Daily Post. «"Γιατί δεν φτιάχνουμε ένα φόρεμα από loom bands;", της είπα, και μου απάντησε ότι ευχαρίστως θα βοηθήσει, αφού είναι άρρωστη και δεν μπορεί να δουλέψει. Έτσι, διέθεσε τον ελεύθερο χρόνο της στην δημιουργία του».

lommbanddress


Το φόρεμα χρειάστηκε πάνω από 40 ώρες για να ολοκληρωθεί ενώ, για την δημιουργία του, χρησιμοποιήθηκαν περίπου 20.000 loom bands. Στην συνέχεια, η δημιουργός του αποφάσισε να το βάλει προς πώληση στο eBay. Η τιμή εκκίνησης πώλησης του φορέματος ήταν 85 δολάρια- ποσό που κάλυπτε ακριβώς το κόστος του. Στο τέλος της δημοπρασίας, όμως, οι δύο γυναίκες έβγαλαν πολύ πρισσότερα χρήματα.

Η αγγελία ξεκίνησε έναν «πόλεμο» προσφορών στο site δημοπρασιών, καταλήγοντας να πωλείται, εν τέλει, για 291.000 δολάρια. «Έχω πάθει σοκ και ακόμα δεν το πιστεύω. Και δεν θα το πιστέψω μέχρι να κατατεθούν τα χρήματα στην τράπεζα», δήλωσε η δημιουργός. Βέβαια, δεν είναι σαφές εάν ο αγοραστής όντως θα πληρώσει το αστρονομικό ποσό, αλλά σύμφωνα με τους κανόνες του eBay είναι υποχρεωμένος.

Διαβάστε ακόμα:
Rainbow Looms: Η νέα τάση, που κέρδισε μέχρι και μέλη της βασιλικής οικογένειας