Ώρα για το σωστό vintage γυαλί

Ώρα για το σωστό vintage γυαλί

Μπορεί ένα ζευγάρι γυαλιά να είναι το νέο απόλυτο αξεσουάρ; Ναι -αν είναι μόνο ο σκελετός.

Δέχεστε από παντού καταιγισμό πληροφορίας για το ποιο είναι το σωστό παπούτσι, ποια η τέλεια τσάντα, ποιο το σωστό κραγιόν, ποια η τέλεια μεσοθεραπεία και ποιο το καλύτερο υαλουρονικό, ποιος ο σωστός άντρας-κύπελλο για χρήση παντός καιρού.

Ήρθε να προστεθεί κι ένα ακόμη αξεσουάρ, γνωστό στις περισσότερες από εσάς, αλλά για τη μία και μοναδική χρήση που το ξέραμε τόσα χρόνια.

Συνήθως όταν έχουμε μυωπία, αστιγματισμό ή ότι άλλο σχετικό, διαλέγουμε σκελετό γυαλιών που αφενός θα κολακεύει και θα δίνει στυλ αλλά παράλληλα θα σας βοηθήσει να βλέπετε καθαρά και ξάστερα χωρίς κίνδυνο λάθους και αδεξιότητας σε στιγμές κρίσιμες για την καλή σας υγεία. Τι γίνεται όμως αν θέλετε γυαλιά αλλά δεν έχετε μυωπία; Τα φοράτε με σκέτο τζάμι; Λάθος. Ήρθε η ώρα να ψωνίσετε νέο σκελετό, αλλά χωρίς κανέναν απολύτως φακό!

Έτσι ο σκελετός κάνει αυτό που είναι και το πιο σημαντικό : «κεντράρει» το βλέμμα σας ώστε να σας κάνει ακαταμάχητες, γοητευτικές και με έναν σχεδόν σαδομαζοχιστικό τρόπο, σέξι. Πετάξτε ότι γυαλιά έχετε, γιατί ήρθε η ώρα για νέες τολμηρές αγορές! Τα τεράστια μαύρα κοκάλινα γυαλιά μπορεί να είναι geek chic, αλλά πρέπει να δοκιμάσετε και πιο εναλλακτικές επιλογές για περισσότερο χαρακτήρα και αυθεντικό στυλ. Τα γυαλιά με την γνωστή σε όλους ονομασία ως σχήμα «Πεταλούδα» γνωρίζουν μία δεύτερη νιότη καθώς η δαιμόνια Miuccia Prada μπορεί να τα λάνσαρε πέρυσι, αλλά όπως συνήθως συμβαίνει, φέτος ταιριάζουν περισσότερο στη μόδα. Ναι, ναι, τα παλιακά αυτά γυαλιά γνωστά στους Έλληνες από τις εκατοντάδες ελληνικές ταινίες με αξέχαστη την εμφάνιση της Τζένης Καρέζη στο «Δεσποινίς διευθυντής». Μην σνομπάρεται καθόλου την μόδα εκείνης της εποχής και δη την συγκεκριμένη τάση.

Επίσης φέτος το color blocking έχει την τιμητική του. Τολμήστε σκελετούς σε έντονα χρώματα, πορτοκαλί, κοραλλί και τυρκουάζ για τις μελαχρινές, φλούο, φούξια, φωσφοριζέ για τις ξανθές. Οι κοκκινομάλλες μπορούν να βάλουν ό,τι από τα παραπάνω θέλουν. Τους πάνε όλα. Επίσης τετράγωνα σχήματα, έντονες καμπύλες, μυτερές γωνίες που παραπέμπουν σε Alexander Wang –Wonder woman is a must!-.

Πρωί, μεσημέρι, βράδυ πάρτε 5-6 ζευγάρια να βγάλετε το καλοκαίρι αξιοπρεπώς.

Όσο για τα γυαλιά ηλίου λυπάμαι, αλλά δεν με ενδιαφέρουν καθόλου φέτος, καθώς η νέα τάση για αξεσουάρ ματιών μου κάνει πολύ πιο φρέσκια, αισιόδοξη και γεμάτη πολλές πολλές επιλογές. Για σκιά προτιμήστε ένα καπέλο. Μην ντραπείτε, ορμήστε και βρείτε τα καλύτερα από τα καλά καταστήματα οπτικών μέχρι τον Μίμη με τα vintage στην Ομόνοια. Ναι στην Ομόνοια. Για αυτά τα γυαλιά αξίζει και λίγος κίνδυνος. Σφίγγει και το δέρμα από το φόβο. Βουρ! Τι κάθεστε;