Τι ετοιμάζει ο οίκος Dior με το πριγκιπάτο του Μονακό;

Τι ετοιμάζει ο οίκος Dior με το πριγκιπάτο του Μονακό;

Η αγάπη της Grace Kelly για τις κομψές δημιουργίες του οίκου είναι το εφαλτήριο για μία νέα συνεργασία

Συσφίγγοντας κι άλλο τις σχέσεις του με το πριγκιπάτο του Μονακό, στο οποίο και παρουσίασε το τελευταίο του show για την Resort συλλογή του, ο οίκος Dior ανακοίνωσε, σήμερα, το νέο του project, το οποίο γίνεται σε συνεργασία με το Princess Grace Foundation-USA.

Το ίδρυμα με το όνομα της σταρ- πριγκίπισσας, ιδρύθηκε το 1982, αμέσως μετά τον θάνατό της, και σκοπός του είναι να αναγνωρίζει και να στηρίζει το ταλέντο, στο πεδίο των εφαρμοσμένων τεχνών διοργανώνοντας, μάλιστα, ετησίως, μία τελετή απονομής των βραβείων του. Ο παρισινός οίκος, λοιπόν, ανακοίνωσε ότι θα είναι ο σπόνσορας των επόμενων τριών τελετών απονομής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, για το 2014 στο Λος Άντζελες, για το 2015 στο Μονακό και, για το 2016, στη Νέα Υόρκη.

«Η συνεργασία μας με το Princess Grace Foundation-USA έχει τις ρίζες της βαθιά στην ιστορία, και ο θαυμασμός μας είναι αμοιβαίος, μεταξύ της πριγκιπικής οικογένειας του Μονακό, και του οίκου Dior. Και οι δύο πλευρές μοιραζόμαστε την αναζήτησή μας για καλλιτεχνική αρτιότητα και νιώθουμε τιμή που θα λάβουμε μέρος στην διαδικασία ανάδειξης των νικητών του Princess Grace Award στο θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο», ήταν η σχετική δήλωση του Sidney Toledano, CEO του οίκου Dior.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγάπη της πριγκίπισσας για τις δημιουργίες (αλλά και τον ιδρυτή) του οίκου είναι γνωστή. Μάλιστα, στον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα Ρενιέ, η ίδια επέλεξε μία λευκή, σατέν δημιουργία, με την υπογραφή Dior.

Διαβάστε ακόμα:
Το Harper's Bazaar εμπνέεται από την Grace Kelly
Ο Alfred Hitchcock και οι γυναίκες του