Fogal: Τα απόλυτα καλσόν για την γκαρνταρόμπα σου!

Fogal: Τα απόλυτα καλσόν για την γκαρνταρόμπα σου!

90 χρόνια συμπληρώνει φέτος το λατρεμένο brand και ευχόμαστε να μας αγκαλιάζει άλλα τόσα! 

Ήταν γύρω στα μέσα μέσα της δεκαετίας του 1920, της δεκαετίας που έμεινε στην ιστορία ως "golden Twenties", που κάτι άλλαξε οριστικά στο στυλ των γυναικών. Η εποχή γέννησε νέα γυναικεία πρότυπα, νέες ερμηνείες της θηλυκότητας και ένα ολόκληρο νέο κόσμο μόδας. Οι γυναίκες είχαν χειραφετηθεί στην κοινωνία, στο χώρο εργασίας και στο χώρο της μόδας- και εκεί ο Léon Fogal κάνει την κίνηση για την οποία εκατομμύρια γυναίκες θα τον ευγνωμωνούν για πολλά πολλά χρόνια αργότερα, έως σήμερα.

5


Το 1921, στην αυγή αυτής της δυναμικής εποχής των αναταραχών και της αλλαγής, ο Léon Fogal, γιος ενός καλτσοποιού, ίδρυσε το εμπορικό σήμα FOGAL. Το 1923, στο Limmatquai της Ζυρίχης, άνοιξε το πρώτο κατάστημα ειδών καλτσοποιίας με το όνομα της οικογένειας. Λίγο αργότερα άνοιξαν καταστήματα στη Βασιλεία και τη Βέρνη. Η μάρκα σύντομα έγινε συνώνυμο με την υψηλή ποιότητα καλτσοποιίας. Ο Léon Fogal αποδείχθηκε όχι μόνο εξαιρετικά ικανός στην επιλογή των εμπορεύμάτων του, αλλά ήταν επίσης σε θέση να ανταποκριθεί άριστα στις ανάγκες των πελατών του. Η ανακάλυψη του νάυλον καλσόν (1938) μπαίνει εκτίναξε την FOGAL στα ύψη. Ως ο πρώτος εισαγωγέας αυτού του επαναστατικού τότε καλσόν, ο Léon Fogal απέδειξε για άλλη μια φορά ότι είχε τέλεια αίσθηση της κομψότητας. Οι γυναίκες συχνά σχημάτιζαν μεγάλες ουρές μπροστά από τα καταστήματα FOGAL για να αποκτήσουν ένα ζευγάρι των νέων "καλσόν".

4


Η ιστορία 90-έτους της μάρκας FOGAL αντανακλάται εντυπωσιακά στο πολύ εύστοχο λογότυπο της μάρκας. Αναπτύχθηκε στη δεκαετία του '70 από τον γραφικό χαρακτήρα του ιδρυτή της εταιρείας και έχει γίνει ένα διακριτό σύμβολο υψηλής ποιότητας, καινοτόμων καλσόν και πλεκτών ρούχων και θα συνεχίσει να αντιπροσωπεύει αυτές τις αξίες της μάρκας και στο μέλλον.

6


Μετά το θάνατο του Léon Fogal το 1968, η ιδιοκτησία της εταιρείας μεταφέρθηκε στον τραπεζίτη Walter Meier. Ένας από τους δύο γιους του, ο Balthasar Meier, ανέλαβε προσωρινά τη θέση του διευθυντή τελικά παρέμεινε σε αυτή την θέση για 40 χρόνια και έκανε την Fogal παγκόσμια επιχείρηση. Το 1982, άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη Νέα Υόρκη και ακολούθησαν και άλλα στο Παρίσι, το Λονδίνο και το Τόκιο, για να αναφέρουμε μόνο μερικές από τις τοποθεσίες των μπουτίκ σε όλο τον κόσμο. Συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες και οι καινοτόμα προϊόντα έκαναν την FOGAL μία από τις πιο αγαπημένες μάρκες των γυναικών της δεκαετίας του 1980.

11

Μια νέα εποχή ξεκίνησε για την FOGAL το 2009, όταν ο Balthasar Meier αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία στον Philippe Gaydoul του ομίλου Gaydoul ενός από τους πιο εξέχοντες επιχειρηματίες της Ελβετίας. H επιτυχημένη πορεία της Fogal προχωράει σε ικανά χέρια σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον και εμείς απλά είμαστε ευτυχισμένες κάθε φορά που ένα item Fogal μπαίνει στην γκαρνταρόμπα μας!

Η συλλογή είναι διαθέσιμη στην Fogal Boutique Κολοκοτρώνη 6 Κηφισιά, στην Eres Boutique Βουκουρεστίου 6 Αθήνα και στο www.palmers.gr