Αfter office shopping: Η αναζήτηση του τέλειου δώρου, τα Tia Εspresso και η Naomi Campbell

Αfter office shopping: Η αναζήτηση του τέλειου δώρου, τα Tia Εspresso και η Naomi Campbell

Παρασκευή απόγευμα. Κλείνω τον υπολογιστή και ετοιμάζω βόλτα με τη συνάδελφό μου και fashion editor του Queen.gr, Ελίνα. Καλύτερη συντροφιά για βόλτα στα μαγαζιά δεν υπάρχει, μιας και εκείνη μπορεί να με βοηθήσει να βρω όλα όσα ψάχνω στο πι και φι! Πόσο μάλλον, όταν πέφτει στο τραπέζι το θέμα "Χριστουγεννιάτικα δώρα".

k

Δώρα ίσον μόδα και ομορφιά, οπότε κατευθυνθήκαμε στο Hondos Center Κηφισιάς που "παίζουν" και τα δύο. Μιάμιση ώρα, 10 selfies, και αρκετούς ψεκασμούς αρωμάτων μετά, η λίστα μας ήταν έτοιμη. Σημειώνετε; 1) Άρωμα: επιλέξτε το μόνο αν γνωρίζετε καλά το πρόσωπο που το προσφέρετε 2) Πορτοφόλι: είναι chic, χρήσιμο και φυσικά, γούρι 3) Beauty kit: Επειδή ένα άρωμα δεν είναι ποτέ αρκετό 4) Φουλάρι: Θα εκπλαγείτε με τους τρόπους που μπορεί να αναβαθμίσει ένα outfit 5) Κραγιόν: Μία σκούρα απόχρωση είναι ό,τι πρέπει για τα ρεβεγιόν.

kkkkk

Και ενώ φεύγαμε περιχαρείς και με γεμάτες σακούλες από το Hondos Center, συναντήσαμε μια έκπληξη. Ένα stand Tia Maria κερνούσε σφηνάκια του κοκτέιλ Tia Espresso. Ως λάτρεις τόσο του καφέ όσο και της vodka, φυσικά σπεύσαμε, για να ανακαλύψουμε ότι με τα κουπόνια που μας έδωσαν εκεί μπορούσαμε να έχουμε 1 Tia Espresso + 1 δώρο, σε μπαρ της περιοχής*. Αφού πήραμε από ένα κουπόνι η κάθε μία (πείτε μας πλεονέκτριες) ''βάλαμε μπρος'' για το La Gabinoteca στο Κεφαλάρι.

kukuk

Tα Tia Espresso έφτασαν στο τραπέζι με τον πιο πρωτότυπο τρόπο. Οπτικά, το κοκτέιλ έμοιαζε με καφέ, ενώ ήταν σερβιρισμένο σε ποτήρι Martini. Οπτικά και γευστικά, το αποτέλεσμα μας ενθουσίασε και ως πιστή φαν του DYI, ρώτησα τον barman πώς μπορώ να το φτιάξω σπίτι: 30 ml Tia Maria, 30 ml Espresso, 30 ml Vodka και 15 ml σιρόπι ζάχαρης. Έτσι απλά!

PicMonkey Collage

Δεν ξέρω αν η περιέργεια σκότωσε τη γάτα, αλλά εγώ είχα περιέργεια να μάθω πώς μου είχε ξεφύγει το Tia Espresso. Το googling με βοήθησε και τα βρήκα όλα: Το Tia Espresso γεννήθηκε κάπου στα '80s, όταν, σύμφωνα με τον θρύλο, η Νaomi Campbell ζήτησε από έναν μπάρμαν να της ετοιμάσει ένα κοκτέιλ που θα την "ξυπνήσει". Κατά ''διαβολική'' σύμπτωση, το Tia Espresso είχε εκείνο το απόγευμα ακριβώς αυτό το effect και σε εμάς. Cheers!


*Σημειώστε ότι η προσφορά ισχύει έως 16/12, στα cafe-bar Amos, Arch, Bronco, HOPE, Il Frati, Jourfixe, La Gabinoteca και Mezzaluna.

jjj