Like a Princess Couture: Η Μάρα Μυλωνοπούλου σχεδιάζει υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα!

Like a Princess Couture: Η Μάρα Μυλωνοπούλου σχεδιάζει υπέροχα χειροποίητα κοσμήματα!

Η δημιουργός των αγαπημένων μας αξεσουάρ, μιλά στο Queen.gr!

Συναντήσαμε τη Μάρα Μυλωνοπούλου, για να μας μιλήσει για τις ιδιαίτερες δημιουργίες της. Τα κοσμήματα "Like a Princess Couture", έχουν στοιχεία από την προσωπικότητά της. Η ίδια ονειρευόταν πάντα τη χώρα των παραμυθιών και την ιστορία της Σταχτοπούτας κι έτσι υλοποίησε τα όνειρά της, προσαρμόζοντας τον κόσμο του παραμυθιού στα ξεχωριστά της κοσμήματα. Ας τη γνωρίσουμε όμως καλύτερα...

Πώς ξεκίνησε η ιδέα των κοσμημάτων "Like a Princess Couture";

Μετά από μία μακρά πορεία στο χώρο της μόδας, στην ιδιωτική τηλεόραση ως ενδυματολόγος σε μεγάλες ελληνικές και ξένες παραγωγές, στα γυναικεία περιοδικά ως στυλίστρια, αναλαμβάνοντας επίσης διαφημιστικά σποτ και video clip, καλλιτέχνες ως private stylist και τα τελευταία χρόνια διατελώντας Fashion Advertising Manager σε Ελληνικές εταιρίες, ένιωσα έντονα ότι είχα απομακρυνθεί από τη δημιουργία. Εκεί ακριβώς ήταν που πήρα την απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον σχεδιασμό και τη δημιουργία κοσμημάτων. Άλλωστε το να σχεδιάζω είναι κάτι που λάτρευα από μικρή. Έτσι τον Ιούνιο του 2014 το project μου άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

Από πού προέκυψε η ονομασία;

Η ονομασία προέκυψε από τα παιδικά μου χρόνια. Λάτρευα το παραμύθι της Σταχτοπούτας, φανταζόμουν ότι ήμουν πριγκίπισσα με πύργο και άσπρο άλογο και έφτιαχνα πριγκιπικά στολίδια από χαρτόνι και από ότι μπορούσε να φανεί χρήσιμο μέσα στο σπίτι… Αντιμετωπίζα δε με πριγκιπική ανωτερότητα τη γκρίνια και τις «τιμωρίες» της μαμάς μου για ό,τι χάλαγα. Πιστεύω λοιπόν, πως όλες όταν ήμασταν μικρές φανταζόμασταν ότι ήμασταν πριγκίπισσες, κάτι που βάλαμε πίσω μας στη πορεία μας για την ωριμότητα. Αυτή την ξεχασμένη πριγκίπισσα αυτή την αίσθηση του ξεχωριστού θέλω να φέρω στο προσκήνιο με τις δημιουργίες μου.

4

Τι κάνει τα κοσμήματα "Like a Princess Couture" να ξεχωρίζουν;

Αρχικά ο σχεδιασμός τους, η απρόσμενη μίξη των υλικών, και η σχέση της υψηλής ποιότητας με τη απόλυτα προσιτή τιμή. Λατρεύω τις αντιφάσεις και κάνω πρωτοποριακούς συνδυασμούς στην κατασκευή των κοσμημάτων μου κάνοντάς τα μοναδικά.

Πώς αντιμετωπίζει η Ελληνίδα γενικώς το χειροποίητο σαν επιλογή;

Η Ελληνίδα δεν είναι εξοικειωμένη με το χειροποίητο, δεν το θεωρεί ιδιαίτερα ποιοτικό, πολλές φορές το βρίσκει ακριβό, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσες ώρες εργασίας απαιτούνται για ένα κομμάτι. Θεωρώ όμως, ότι εάν το χειροποίητο βγει στην αγορά οργανωμένα και επαγγελματικά, η Ελληνίδα θα το εντάξει στις επιλογές της.

Τι σημαίνει shopping για τη γυναίκα στην κρίση;

Σημαίνει έξυπνες ποιοτικές αγορές με όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές. Ακριβώς σε αυτό το σημείο η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά. Φορώντας ένα απλό ρούχο που υπήρχε και θα υπάρχει στη ντουλάπα της, συνδυάζοντάς το με ένα εντυπωσιακό κόσμημα δημιουργεί αυτόματα ένα διαφορετικό look και νιώθει ανανεωμένη. Αυτή είναι και η φιλοσοφία των Like a Princess Couture.

Ποιες είναι οι συλλογές των κοσμημάτων "Like a Princess Couture";

Η σειρά Basic F/W 2014-2015 Collection, με κοσμήματα που μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας, η “Jewelry just for you” είναι μια σειρά κοσμημάτων που δημιουργούνται κατά παραγγελία και διαθέτουν μονόγραμμα. Επίσης, υπάρχει η “Bridal Collection”, η σειρά κοσμημάτων και αξεσουάρ μαλλιών μόνο για νύφες. Για τις μικρές πριγκίπισσες υπάρχει η σειρά “Like a little Princess Couture” με αξεσουάρ μαλλιών, και πλήρη βρεφικά σετ δώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.likeaprincesscouture.gr