Ποια χρώματα πρέπει να φορέσεις - και ποια όχι - σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Ποια χρώματα πρέπει να φορέσεις - και ποια όχι - σε μια συνέντευξη για δουλειά;

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για να επιλέξεις το outfit που θα σου δώσει bonus πόντους!

Κατάφερες με το νέο έτος να κλείσεις συνέντευξη για καινούρια δουλειά; Συγχαρητήρια! Ένα από τα πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν τη μεγάλη συνάντηση είναι, φυσικά, ο κώδικας ντυσίματος. Δε χρειάζεται να αγχωθείς για το τι θα φορέσεις, αν ακούσεις τις παρακάτω συμβουλές, σχετικές με το ποια χρώματα πρέπει και ποια δεν πρέπει να φορέσεις τη μεγάλη μέρα, που θα σε βοηθήσουν να βρεθείς ένα βήμα πιο κοντά στη νέα δουλειά.

Το μπλε και το μαύρο αποτελούν πολύ ασφαλείς επιλογές. Μάλιστα, σε εργασίες που αφορούν δημιουργικούς τομείς, το μπλε δίνει το μήνυμα ότι έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση για το συγκεκριμένο τομέα. Το μαύρο, από την άλλη πλευρά, είναι το πιο κατάλληλο χρώμα για θέσεις σχετικές με το management.

Προσπάθησε να αποφύγεις το κόκκινο χρώμα. Μπορεί το κόκκινο να αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά χρώματα, όμως φαίνεται επαναστατικό και πομπώδες σε μια συνέντευξη για δουλειά.

Γκρι/Λευκό: Το αγαπημένο σου! Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και δείχνει ότι είσαι ένα λογικό και παράλληλα ισορροπημένο άτομο. Συνδύασε το γκρι outfit σου με αξεσουάρ που έχουν μια δόση πιο έντονου χρώματος, όπως ένα κολιέ, ή μία τσάντα και είσαι έτοιμη!

Πες όχι στο πορτοκαλί. Δεν είναι κατάλληλο χρώμα για μια συνέντευξη. Όσο κι αν θέλεις να φορέσεις τη νέα σου εντυπωσιακή μπλούζα, καλύτερα φύλαξέ την για τη βραδινή σου έξοδο.

Διαβάστε ακόμα

4+1 τάσεις που αποχαιρετάμε (με χαρά) τη νέα χρονιά!

Πιο αδύνατη σε 1' λεπτό: Μάθε τα καλύτερα στυλιστικά τρικ!