1964-2014: 50 χρόνια legs appeal - 50 χρόνια IDER

1964-2014: 50 χρόνια legs appeal - 50 χρόνια IDER

O Βαγγέλης Τσαχτίρης, sales manager της IDER, μιλά αποκλειστικά στο Queen.gr και μας αποκαλύπτει το μυστικό επιτυχίας της εταιρείας.

1. Πώς ξεκίνησε την πορεία της η εταιρεία IDER;
H ΙDER ξεκίνησε ως μία πολύ μικρή βιοτεχνία καλτσών, πριν από 50 χρόνια. Το πέρασμα της εταιρίας στον χώρο των καλσόν συντελέσθηκε σταδιακά στα χρόνια του ’70 και του ’80. Η χρυσή εποχή των καλσόν και η εξέλιξή τους από προϊόν κυρίως χρηστικό, σε αξεσουάρ μόδας, συμβαίνει στα χρόνια των δεκαετιών ’90 και ’00 όπου δημιουργούνται νέα πρωτοποριακά προϊόντα τόσο χρηστικά, όσο και αισθητικά. Είναι αυτό το íδιο διάστημα κατά το οποίο η Ider εδραιώνεται αμετάκλητα στην αγορά ακολουθώντας από πολύ κοντά τις διεθνείς εξελίξεις.

2. Τι κάνει μια εταιρεία επιτυχημένη στο χώρο των legwear;
Η επιτυχία μιας εταιρίας legwear με την ευρεία έννοια του όρου εξαρτάται κυρίως από την διαρκή επαφή της με τις ανάγκες των πελατών της και την άμεση ικανοποίησή τους. Μέσα στα χρόνια και ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και δυνατότητες αλλά και τις τάσεις της μόδας οι ανάγκες των καταναλωτριών αλλάζουν. Επιτυχημένη είναι η εταιρία εκείνη που μπορεί να προσφέρει το κατάλληλο προϊόν τη στιγμή της ζήτησής του στην καλύτερη δυνατή σχέση ποιότητας και τιμής.

IDER

Το διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας IDER (www.ider-eshop.gr)

3. Μέσα στα 50 χρόνια που υφίσταται η εταιρεία, ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές της;
Οι σημαντικές στιγμές μια εταιρίας συναρτώνται άμεσα με τα σημαντικά προϊόντα της και την εποχή της κυκλοφορίας τους. Η επιτυχία αυτών των προϊόντων οροσήμων επιτρέπει την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της (κάθε) εταιρίας. Στην περίπτωση της Ider δύο σημαντικές χρονικές στιγμές ήταν α) Το 1976 οπότε και επέκτεινε τις δραστηριότητές της σε Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρεία και β) συνολικά η δεκαετία του 90 όταν έχοντας εξασφαλίσει τεχνογνωσία μέσα από συνεργασίες με διάσημα ιταλικά εργοστάσια, έφτασε να πρωτοστατεί στο χώρο, καινοτομώντας σε όλους τους τομείς. Kαι οι δύο αυτές περίοδοι είναι ταυτισμένες με τη δημιουργία εμβληματικών προϊόντων της εταιρίας, πολλά εκ των οποίων παράγονται και σήμερα.


4. Τι είναι αυτό που κάνει μια γυναίκα να επιλεξει τα προϊόντα IDER;
Στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει πάντα σύγχρονα προϊόντα άριστης ποιότητας, ιδανικά για την Ελληνίδα καταναλώτρια, που καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες της σε μεγέθη, χρώματα και εφαρμογή, και που παράλληλα είναι πάντα απόλυτα σύμφωνα με τις διεθνείς τάσεις της τεχνολογικής εξέλιξης αλλά και της μόδας. Το τρίπτυχο σταθερή ποιότητα, λογικές τιμές και σύγχρονες λύσεις για κάθε πιθανή ανάγκη είναι αυτό που έχει εδραιώσει την IDER ως την κορυφαία Ελληνική εταιρία του χώρου της, στη συνείδηση των καταναλωτριών.

5. Τέλος, ποιες είναι οι προκλήσεις στην αγορά που αντιμετωπίζει μια ελληνική εταιρεία;
Η πρώτη και κύρια πρόκληση κάθε Ελληνικής εταιρίας τα τελευταία 5 χρόνια είναι α) η επιβίωση και σταθεροποίησή της και β) η περαιτέρω ανάπτυξή της. Ευτυχώς, η IDER, παρά το πολύ κακό οικονομικό κλίμα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βρίσκεται σε σταθερή οικονομική κατάσταση και να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βαγγέλη Τσαχτίρη, για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.