Fedora hat: Δες τα πιο ωραία της αγοράς!

Fedora hat: Δες τα πιο ωραία της αγοράς!

Πάρε μαθήματα από τις celebrities...

Καλοκαιράκι, ήλιος και fashion διάθεση απαιτούν ένα καπέλο, όχι μόνο για την παραλία αλλά και για την πόλη ή το νησί. Ευτυχώς τα καπέλα έχουν απενοχοποιηθεί τα τελευταία δύο χρόνια με την φετινή σεζόν να μας τα προτείνει δυναμικά.

Εξάλλου είναι ίσως ο ιδανικός τρόπος να καμουφλάρεις μία μέρα που τα μαλλιά σου δεν ξύπνησαν με την ίδια καλή διάθεση που ξύπνησες εσύ! Τα καπέλα Παναμά, ή όπως σωστότερα ονομάζονται τα fedora hats, ταιριάζουν σε όλα τα μήκη μαλλιών, σχήματα προσώπου και στυλ. Το είδος προέρχεται από το Εκουαδόρ (την πόλη Κουένκα, το Μοντεκρίστι και τα γύρω χωριά). Πρόκειται για χειροποίητο ανδρικό καπέλο που κατασκευάζεται από το φύλλο του φοίνικα Carludovica palmata, με την κοινή ονομασία Τοκίγια. Το όνομα Fedora προήλθε από το ομώνυμο θεατρικό έργο που γράφτηκε τo 1882 από τον Victorien Sardou για την ηθοποιό Sarah Bernhardt. Στο έργο, που πρωτοπαίχθηκε στην Αμερική το 1889, η Sarah Bernhardt υποδύθηκε την πριγκίπησσα Fédora που φορούσε ένα τέτοιο καπέλο.

Αποκαλέστηκε και "καπέλο Παναμά" όταν ο πρόεδρος Ρούσβελτ στα εγκαίνια της διώρυγας του Παναμά (1913) δέχτηκε σαν δώρο ένα τέτοιο καπέλο και χωρίς να ξέρει την πραγματική του προέλευση (Εκουαδόρ), ευχαρίστησε για το δώρο, αναφέροντας το ως "καπέλο από τον Παναμά".

fedors

Δεν είναι λίγες οι διάσημες σταρ που τα έχουν κάνει αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ τους, όπως οι Rihanna, Megan Fox, Lindsay Lohan, Katie Holmes, Mischa Barton, Cameron Diaz, Ashley Olsen, Drew Barrymore, Ashley Tisdale, Nicole Ricci, Diane Kruger, Jennifer Aniston, Kate Moss, Rosie Huntington Whiteley..., θέλετε κι άλλες;

Εσείς, πρέπει απλά να το ενσωματώσετε στο στυλ σας, χωρίς να φαίνεται περίεργο, ή ακόμα χειρότερα, περιττό πάνω σας. Είναι απλά θέμα attitude, γι αυτό ότι τύπο και αν διαλέξετε φροντίστε να το υποστηρίζετε! Η αυθεντική μορφή του, είναι το κλασικό ψάθινο καπέλο με τη μαύρη κορδέλα, γύρω του. Υπάρχουν βέβαια και πολλές παραλλαγές αυτού, τα τελευταία χρόνια, όπως το να είναι μαύρα και πιο μικρά σε μέγεθος, καφέ, με λίγο country διάθεση, για να ικανοποιούνται όλα τα γούστα.

Εάν λοιπόν, είστε fan του city style, συνδυάστε το με καρό πουκάμισα, με jean σορτάκια και flip flops. Αν προτιμάτε μία πιο urban εκδοχή, συνδυάστε το με τα πιο basic ρούχα τις ντουλάπας σας όπως τα jeans σας, απλά φανελάκια, ή ακόμα και t-shirts, με ζακέτες και με υπέροχα μακριά φουλάρια. Με ψηλόμεσες παντελόνες και γιλέκα, ή σακάκια σε safari style, επιλέξτε ένα καπέλο, στους ίδιους γήινους τόνους με το υπόλοιπο σύνολο, όπως το καφέ και το χακί.

Εμείς βρήκαμε τα πιο stylish για φέτος και προτείνουμε:

-Ριγέ πολύχρωμο Etro (stylebop)

-Mπεζ φλοράλ με μαύρη κορδέλα Fullah Sugah

-Paul Smith κεραμυδί (stylebop)

-Off white Halogen με δερμάτινο ζωνάκι (Nordstrom)

-Mπλε κορδέλα κλασικό ψάθινο με fφτερό Eugenia Kim (Matches)

-Mαύρο με λευκή κορδέλα Fullah Sugah

-Γκρίζο με μπεζ κορδέλα και πουά μπλε λεπτομέρεια Eugenia Kim (Matches)

-Billabong πλεκτό (Swell)

-Mπεζ με animal print κορδέλα Fullah Sugah