Οι πραγματικοί χρυσοί κανόνες του στυλ που πρέπει να καταλάβεις!

Οι πραγματικοί χρυσοί κανόνες του στυλ που πρέπει να καταλάβεις!

7 πράγματα που καλό είναι να θυμάσαι

Τι κάνει μία γυναίκα που καταπιάνεται με μανία με τη μόδα και μία άλλη που δεν ασχολείται με περιοδικά και sites να ξεχωρίζουν; Τι κάνει μία γυναίκα με ακριβά labels στην γκαρνταρόμπα της και μία με κομμάτια που δεν ξεπερνούν τα 20 ευρώ να διαφέρουν; Γίνεται οι δεύτερες να έχουν στυλ και οι πρώτες περιπτώσεις όχι; Κι όμως.

Μια γυναίκα με στυλ:

1. Δεν σερφάρει στα street style blogs αντιγράφοντας μάρκα προα μάρκα όλα τα looks. Tι κι αν οι Taylor Tomasi Hill, Miroslava Duma, και Anya Zirhouva κυκλοφορούν με Kenzo, Chanel, Célineκαι φωτογραφίζονται από τον Phil Oh—δεν είναι αυτό το μυστικό τους. Μην ξεχνάς πως όλοι οι διάσημοι street-fashion players, editors, και bloggers λαμβάνουν σαν δώρα designer κομμάτια απλά για να τα φορέσουν. Δεν αναγκάζονται να τα πληρώσουν όπως εμείς. Να ξεμείνουν από νοίκι για μία ζώνη! Τα άτομα με έμφυτο στυλ τα βλεπεις στο δρόμο και μένεις με το στόμα ανοιχτό κι ας φοράνε H&M ή ZARA μαζί με ρούχα της γιαγιάς τους.

2. Δεν σνομπάρουν τα φθηνά καταστήματα και τις αμερικάνικες αγορές. Ξέρουν πως τα vintage μαγαζιά κρύβουν θησαυρούς. Δεν είναι snob με οικονομικές μάρκες ούτε και με τους ανθρώπους που φορούν φθηνά ρούχα. Εντάξει, κανείς δεν είπε να μπεις σε γνωστή πολυεθνική και να φύγεις σα 12χρονο, αλλά παντού μπορεί να βρεις το σωστό κορμάκι, κολάν, κασκόλ, ένα κομμένο πουλόβερ. Δεν ξέρεις ποτέ.

3. Τα ρούχα τα φοράνε, δεν τις φοράνε. Ξέρουν να προβάλλουν την προσωπικότητά τους και όχι να μιμούνται άλλους. Μπορούν να κάνουν ακόμη κι ένα παλιό αντρικό πουκάμισο του παππού τους να μοιάζει με κομμάτι υψηλής ραπτικής.

4. Πάντα επιλέγουν να είναι λίγο πιο ατιμέλητες από τις υπόλοιπες. Λιγότερα στρας, λιγότερη λακ, λιγότερο μακιγιάζ. Επίσης τολμούν. Μπορούν να εμφανιστούν με τουαλέτα και all star στο κόκκινο χαλί, καθώς και με παγιέτες το πρωί.

5. Ξέρουν πως οι φίρμες δεν τους δίνουν κύρος και δεν θα τις δεις ποτέ να κυκλοροφορούν με εμφανή λογότυπα.

6. Δεν είναι απόλυτα trendy. Δεν τρέχουν να αντιγράψουν άρδην τα νέα editorials.

7. Δεν ντύνονται για να τις χαρακτηρίζουν stylish. Ντύνονται έτσι επειδή έτσι αισθάνονται άνετα. Δεν έχει σημασία αν φοράς πχ τα πιο τέλεια παπούτσια του Alexander Wang—αν δεν μπορείς να περπατήσεις σα να ήσουν ξυπόλυτη, δεν πρόκειται κανείς να σε πει stylish.

Βάλε εκείνα τα άνετα ankle boots και το μαύρο mini φόρεμα, ή ό, τι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα, σίγουρα θα δείχνεις πιο όμορφη. Άντε και καλό Σαββατόβραδο.