Κάνουμε 6 hot ερωτήσεις για την μόδα και το στυλ στην Αλεξάνδρα Κατσαΐτη

Κάνουμε 6 hot ερωτήσεις για την μόδα και το στυλ στην Αλεξάνδρα Κατσαΐτη

Η στυλίστρια των stars μιλά για το στυλ της Ελληνίδας, τη σημασία των ρούχων στη ζωή μας αλλά και για το πώς έχει επηρεαστεί η μόδα από την οικονομική κρίση.

Ποιο είναι το στυλ που επικρατεί περισσότερο φέτος;

ειδικά φέτος οι τάσεις είναι τόσες πολλές που μάλλον είμαστε όλες τυχερές!!! Οτι και να βάλουμε, είμαστε μέσα!Με μικρές πινελιές και έξυπνα details πετυχαίνουμε το στυλ του καλοκαιριού όπως το βλέπουμε στα περιοδικά και στις φωτογραφίσεις!!! Αγαπημένο μου look το mix ΒΟΗΟ-FOLKLOR!! Ειδικά για εμάς τις ελληνίδες η προίκα της γιαγιάς μας είναι ανεκτίμητος θησαυρός!! Με τόση παράδοση στο πλέξιμο, κέντημα, βελονάκι, κοπανέλι, κλπ το Νο1 στυλ της σαιζόν είναι δικό μας κατευθείαν από την ντουλάπα ή το μπαούλο!! Βγάλτε τα κειμήλια και τα ανεκτίμητα αυτά κομμάτια, φροντείστε τα ευλαβικά, πλύντε τα με το λατρεμένο lENOR να μοσχομυρίζουνε και θα είανι σαν το best seller διάσημου Οίκου Μόδας!!!Και σίγουρα ΜΟναδικό!!!

Ντύνεις τους περισσότερους celebrities.. Mε ποια κριτήρια επιλέγεις κάθε φορά τι θα φορέσουν;

Η επιλογή είναι πάντα κοινή!!Ποτέ δεν θα επιβάλλω κάτι όταν ό άλλος δεν νιώθει καλά!!!Προτείνω και – αρκετές φορές επιμένω - για κάτι που βλέπω και υποστηρίζω και πιστεύω, γεγονός που όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι σίγουρα υπάρχει λόγος πίσω από αυτό!!Αλλά ακριβώς επειδή με τους περισσότερους συνεργαζόμαστε καιρό, η σχέση αυτή μου δίνει όλη την ελευθερία που χρειάζομαι γιατί ξέρω και τα όρια εκεί όπου υπάρχουν αλλά και εκεί που δεν υπάρχουν!!! Μπορώ και χρησιμοποιώ την φαντασία μου αλλά και την εμπειρία μου πιά, ταυτόχρονα!! Παν μέτρον άριστον -όσο και αν αυτό δεν είναι πάντα ευδιάκριτο- μέτρο υπάρχει, αλλά με την δική μου μεζούρα!! Και αυτό είναι που νομίζω ότι κάνει την διαφορά ανάμεσα στο τι ταιριάζει στην Τάμτα και τι στην Δέσποινα Βανδή!!! Και όχι το ανάποδο!!

Υπάρχει κάτι στην Ελληνίδα που σε ενοχλεί στο στυλ της; Τι θα την συμβούλευες;

Πιστεύω ότι οι Ελληνίδες έχουν κάνει πολύ δρόμο σε αυτό το κομμάτι!! Τολμούν πιο εύκολα απο παλιότερα και είναι και πιο δεκτικές στο καινούριο! Αλλά το πιο αρνητικό στοιχείο είναι κατά την γνώμη μου, η μίμηση και η αντιγραφή... Επειδή είμαστε μικρή χώρα υπάρχει ο φόβος του τι θα πει ο διπλανός... οπότε αντιγράφουμε κάποιον που μας αρέσει ή θαυμάζουμε – συνήθως χωρίς κριτικό πνεύμα...και εκεί είναι όλο το δράμα!!!! Ενας άλλος άνθρωπος, με δικό του στυλ, μαλλιά, επιδερμίδα και ίσως σωματότυπο....δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος με κάποιον άλλο.... Το προσωπικό στοιχείο και το προσωπικό στυλ είναι αυτό που πρέπει να ανακαλύψουμε και τότε, όλα θα είναι κομμένα και ραμμένα για εμάς!!

Τι δεν λείπει με τίποτα από την δική σου ντουλάπα;

Χρώμα και vintage ρούχα!!Τα αγαπώ τόσο πολύ και τα δύο που το μόνο που με νοιάζει είναι να τα έχω για πάντα!!!Και έτσι τα προσέχω πολύ, φροντίζω πώς θα τα κρεμάσω, βάζω αρωματικά και εννοείται τα πλένω με LENOR και διαλέγω και μαλακτικό με σούπερ άρωμα για να μοσχοβολάνε!!!

Πιστεύεις πως η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις στιλιστικές επιλογές της Ελληνίδας;

Πιστεύω πως η οικονομική κρίση έκανε πολύ μεγάλο...καλό στις στιλιστικές μας επιλογές!!!!! Τέλος οι υπερβολές και τα labels, τα logos, και η υπερκατανάλωση!! Επιστροφή σε κλασσικές -all time classic- επιλογές με ένα μικρό στοιχείο από το σήμερα και την μόδα!! Όπως πρέπει να γίνεται στην καθημερινότητά μας!! Οι ντουλάπες κόντευαν να εκραγούν!! Τώρα έχουν αξιοποιηθεί τα περισσότερα ρούχα που έμεναν με ταμπελάκια πολλές φορές και τα χαιρόμαστε ακόμη περισσότερο γιατι τα εκτιμάμε περισσότερο!!Τα μεταποιούμε, τα στενεύουμε, τα κονταίνουμε και τα στολίζουμε με details & fashion accessories, τα νοιαζόμαστε και τα φροντίζουμε και περισσότερο, τα πλε΄νουεμ πιο προσεχτικά και επιλέγουμε και πιο προσεκτικά τα προιόντα περοιποίησης όπως έκανα και εγώ με το LENOR! και έτσι, τα χαιρόμαστε και περισσότερο!!

Τα ρούχα για τους περισσότερους δεν είναι μόνο ένα κομμάτι ύφασμα αλλά πολλά περισσότερα. Συμφωνείς;

Εννοείται ότι τα ρούχα για πολλούς από εμάς είναι σαν μία ακτινογραφία ή μια συνεδρία στον ψυχολόγο μας!!!
Οπως είμαστε αυτό που τρώμε έτσι -σήμερα- που ζούμε στην εποχή της εικόνας... είμαστε και αυτό που φαίνεται, κρινόμαστε λοιπόν και από τις στυλιστικές μας επιλογές..όσο και αν τα ράσα δεν κάνουν τον παπά... για ένα έμπειρο μάτι!

Το χρώμα, αν είναι σκούρο, χαρούμενο ή μουντό, η γραμμή αν είναι στενή, αυστηρή ή αέρινη και ανέμελη, όλα εκφράζουν το πώς νιώθουμε.Και σε πολλές περιπτώσεις αυτό δεν είναι απαραίτητο να φαίνεται!! Για αυτό χρειάζεται να σχεδιάζουεμ και να αποφασίζουεμ έγκαιρα τι θα βάλουεμ σε ένα επαγγελματικό ραντεβού ή συνέντευξη για δουλειά, ή σε μία πρόσκληση!! Να μάθoυμε τι είναι το dress code και τι σημαίνει, γιατί αυτά είναι ίσως ασήμαντα για κάποιους, αλλα΄πολύ σημαντικά για κάποιους άλλους, όταν εξαρτάται μία καριέρα ή μια εντύπωση από μία εμφάνιση.

Το ύφασμα για μένα μπήκε τόσο δυναμικά στην ζωή μου, με την δημιουργία της πρώτης μου σειράς "alexSANDra on the beach" που αν δείτε την συλλογή νομίζω θα την ταυτίσετε απόλυτα με την εικόνα που σας έχω δημιουργησει μέσα από την δουλειά μου! Γιατί μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις και αυτή είναι η εποχή μας, η εποχή της εικόνας, και τα λόγια είναι περιττά!!! Τα υπόλοιπα remain to be seen...στις οθόνες του κινητού, του υπολογιστή, του tablet, ή της TV!!
Καλή διασκέδαση!!