5+1 πράγματα που δε γνώριζες για τα παπούτσια

5+1 πράγματα που δε γνώριζες για τα παπούτσια

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το αγαπημένο σου style item, που σίγουρα δεν ήξερες μέχρι σήμερα!

Είναι Δευτέρα και ξέρουμε πώς να κάνουμε την ημέρα σου να κυλήσει πιο εύκολα. Αν είσαι κι εσύ shoe addicted(ποια γυναίκα, άλλωστε, δεν είναι;) αυτό το post έχει γραφτεί αποκλειστικά για εσένα. Τι δε γνώριζες μέχρι σήμερα για τα παπούτσια; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το αγαπημένο σου fashion item, βρίσκεται στις παρακάτω προτάσεις!

1. Οι άνδρες ήταν οι πρώτοι που φόρεσαν ψηλοτάκουνα! Για πολλούς αιώνες, τα ψηλοτάκουνα παπούτσια συμβόλιζαν την υψηλή κοινωνική θέση και δε θύμιζαν σε τίποτα τη θηλυκότητα που αποπνέουν σήμερα.

2. Σύμφωνα με αυτή την έρευνα του Reuters, η μέση γυναίκα στην Αμερική, έχει στην κατοχή της 19(!) ζευγάρια παπούτσια. Πόσα έχεις εσύ στη δική σου ντουλάπα;

0708da4fb99777db1aba7a5f2b8cec5e 7866d

3. Ποια είναι τα πιο ακριβά παπούτσια του πλανήτη; Οι iconic κόκκινες μπαλαρίνες της Dorothy από την ταινία "Ο Μάγος του Οζ", πουλήθηκαν το 2000 σε δημοπρασία, στην απίστευτη τιμή των 660.000 δολαρίων!

4. Η διάσημη συλλογή παπουτσιών της Carrie Bradshaw στην τηλεοπτική σειρά "Sex and the City", κόστιζε 40.000 δολάρια. Άλλωστε και η ίδια η Carrie είχε αναφέρει στο show πως με την αγάπη της για τα Manolos, τα Choos, τα Dior, τα Louboutin(και πάει λέγοντας) είχε καταλήξει να μην έχει καθόλου αποταμιεύσεις.

7cf1d154dc22b1662142bff7059c9a4a 5ba26

5. Sneakers. Γιατί ονομάστηκαν έτσι; Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, στα τέλη του 19ου αιώνα, η λέξη προήλθε από το ρήμα sneak(=κάνω κάτι κρυφά), γιατί, φορώντας αυτά τα παπούτσια με λαστιχένια σόλα, μπορούσες να κινείσαι χωρίς να κάνεις θόρυβο.

6. Η πλατφόρμα ανακαλύφθηκε μέσω πειράματος. Όταν τη δεκαετία του 1940 η Ιταλία δεχόταν εμπάργκο λόγω που πολέμου και το ατσάλι δεν ήταν διαθέσιμο, ο Salvatore Ferragamo αποφάσισε να πειραματιστεί με νέα υλικά και έτσι κατέληξε να δημιουργήσει τις πλατφόρμες.

Διαβάστε ακόμα

#MFW: Οι καλύτερες στιγμές από τα shows των Prada, Moschino & Gucci

Το λευκό νυφικό φόρεμα που άλλαξε για πάντα την ιστορία των γάμων

fashiondiaries247.blogspot.com