Fashion Trivia: 10+1 εντυπωσιακές πληροφορίες για την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης

Fashion Trivia: 10+1 εντυπωσιακές πληροφορίες για την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης

Λίγο πριν ξεκινήσει να χτυπά ο παλμός της μόδας, στη μητρόπολή της, σου παρουσιάζουμε τα 11 πράγματα που δεν ήξερες για τη NYFW

Φώτα, μουσική, πάμε!

Ο γεμάτος φρενίτιδα "fashion month" ξεκινά επίσημα αύριο, με πρώτη την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Διάσημοι σχεδιαστές ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2016 και μέσα στους τρελούς ρυθμούς, τα όμορφα μοντέλα, τις ιδιαίτερες δημιουργίες και τις στιλάτες celebrities, εμείς ξεχωρίσαμε 10+1 πληροφορίες για τη NYFW που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσουν.

Δες επίσης: Grace Coddington: H ιστορία της γυναίκας που βρέθηκε για 20 χρόνια στο «τιμόνι» της Vogue

1. Η Νέα Υόρκη δεν ήταν μέσα στις αρχικές επιλογές των σχεδιαστών. Η Εβδομάδα Μόδας ξεκίνησε το 1943 στο Παρίσι και επειδή τότε μαινόταν ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, δεν ήταν ασφαλές ένα ταξίδι στη Γαλλία. Έτσι, η αμερικανική βιομηχανία μόδας αποφάσισε να διοργανώσει shows στο ξενοδοχείο Plaza κι έκτοτε η Νέα Υόρκη συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των Εβδομάδων Μόδας.
2. Τα περισσότερα μοντέλα δε βγάζουν πολλά χρήματα από κάθε επίδειξη. Κερδίζουν όμως "πόντους" για το βιογραφικό τους.
3. Ο κάθε σχεδιαστής που παρουσιάζει ένα show ξοδεύει περίπου από 200.000 δολάρια μέχρι 1.000.000!
4. Οι A-list διάσημοι πληρώνονται μέχρι και 100.000 δολάρια για να καθίσουν στην πρώτη σειρά ενός show.
5. Σύμφωνα με οικονομικές μελέτες, η Εβδομάδα Μόδας έχει θετικό αντίκτυπο στην αμερικανική οικονομία, της τάξης των 865 εκατομμυρίων δολαρίων!
6. Δεν μπορείς να αγοράσεις εισιτήρια για κάποιο show. Μπορείς να το κάνεις αυτό μόνο αν κλείσεις κάποιο ειδικό πακέτο, μέσω ξενοδοχείου, ή πιστωτικής κάρτας.
7. Τα μοντέλα περπατούν πιο γρήγορα στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης.
8. Η Ruth Finley βρίσκεται στο τιμόνι της διοργάνωσης από το 1945.
9. Μια τυπική μέρα στην εβδομάδα μόδας απαιτεί περίπου 14 ώρες δουλειάς από έναν υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων και 12 από ένα μοντέλο.
10. Σύμφωνα με το Forbes και τη WSJ, το hashtag #NYFW χρησιμοποιήθηκε 31.6 εκατομμμύρια φορές το 2015. Όλος ο πλανήτης παρακολούθησε την εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης, είτε live, είτε μέσω των social media.
11. Τέλος, οι πασαρέλες δεν κατασκευάζονται για τα μοντέλα, αλλά για να καθίσουν όσο το δυνατόν πιο άνετα οι VIP καλεσμένοι.