Fashion Trivia: 5+1 πράγματα που δεν ήξερες για τα τζιν

Fashion Trivia: 5+1 πράγματα που δεν ήξερες για τα τζιν

Ενδιφέρουσες πληροφορίες για το αγαπημένο μας fashion item!

Είτε αγαπάς τη μόδα, είτε όχι, σίγουρα έχεις στη ντουλάπα σου έστω ένα denim κομμάτι. Το ύφασμα είναι ίσως αυτό που υπάρχει στη γκαρνταρόμπα των περισσότερων άνθρωπων στον κόσμο, έχει φορεθεί από μεγάλους σταρ του Hollywood, μέχρι παγκόσμιους ηγέτες και απλούς πολίτες και έχει καταφέρει να γίνει ένα από τα βασικά στοιχεία του στυλ μας, εδώ και αρκετά χρόνια.

Δες επίσης: Ένας αιώνας δαχτυλίδια αρραβώνων: Η ιστορία του κοσμήματος από το 1910 μέχρι σήμερα!

Ποια είναι όμως τα πράγματα που δε γνωρίζεις για το τόσο αγαπημένο σου τζιν;

  • Η έμπνευση για το μπλουτζίν, ήρθε από τους Αμερικανούς στρατιώτες. Εκείνοι θεωρείται πως εδραίωσαν το casual jean look, γύρω στα '40s.
hbz pfw ss2015 street style day5 25 lg 7d549
  • Η μέση τιμή ενός τζιν παντελονιού ανέρχεται στα 45 δολάρια.
  • Η μέση γυναίκα έχει 7 τζιν παντελόνια στη ντουλάπα της.
  • Το πιο παλιό τζιν στον πλανήτη, χρονολογείται πίσω στο 1879!
c0a94ede1c48d63faa2d024e766b02ad a7849
  • Τα τζιν παντελόνια δεν ήταν πάντοτε διαθέσιμα για τις γυναίκες. Πριν από το 1934, αντί να αγοράσουν δικό τους τζιν, φορούσαν το τζιν του καλού τους, εξ' ού και η ονομασία "boyfriend jeans".
  • Ο Levi Strauss, ο άνθρωπος, δηλαδή πίσω από την εταιρεία "Levi's", δε φόρεσε ποτέ του "Levi's"! Όταν κατοχύρωσε την πατέντα του, το 1973, ήταν ήδη ένας επιτυχημένος businessman, που φορούσε μόνο κοστούμια. Τότε, τα τζιν παντελόνια, ήταν ρούχα που φορούσαν μόνο οι εργάτες και όχι οι επιτυχημένοι άνδρες του εργασιακού χώρου.