Wayfarering στους κινηματογραφικούς προβολείς

Wayfarering στους κινηματογραφικούς προβολείς

Αν δεν είχατε κιόλας αποκτήσει ένα ζευγάρι μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν από την κυκλοφορία τους το 1952 μέχρι σήμερα το πιθανότερο είναι πως έχετε πια πέσει θύμα της μανίας που κατέλαβε τους πάντες τα τελευταία 3-4 χρόνια με τα περίφημα Wayfarers της Ray Ban.

Πολύ προτού πάρουν τη θέση τους στο πρόσωπό σας και προστατεύσουν τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είχαν ήδη πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη. Οι διασημότερες ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησαν τα Ray Ban Wayfarers είναι:

  • Η Audrey Hepburn, το απόλυτο fashion icon, τα συνδύασε με ένα μικρό μαύρο φόρεμα, μια σειρά κατάλευκα μαργαριτάρια και ένα περίτεχνο σινιόν στο «Breakfast at Tiffany's» (σε σκηνοθεσία Blake Edwards) το 1961.


  • Ο John Belushi και ο Dan Aykroyd έβαλαν ένα λιθαράκι στη διασημότητά τους κάνοντάς τα σήμα κατατεθέν των «Blues Brothers» το 1980 (σε σκηνοθεσία John Landis).


  • Ο Tom Cruise μας κοίταξε τσαχπίνικα πίσω από ένα ζευγάρι μαύρα Wayfarers στις «Πονηρές Δουλειές Ενός Πρωτάρη» (σε σκηνοθεσία Paul Brickman) το 1983.


  • Ο «Σκληρος του Μαϊάμι» Don Johnson εκτός από τα γυρισμένα μανίκια των σακακιών του ήταν διάσημος και για τα Wayfarers του καθ' όλη τη διάρκεια της σειράς που προβλήθηκε από το 1984 έως το 1989.


  • Το 1985 η pop star Madonna υιοθέτησε, επίσης, το διάσημο ζευγάρι γυαλιών ηλίου στην ταινία «Αναζητώντας Απεγνωσμένα τη Σούζαν» (σε σκηνοθεσία Susan Seidelman).
  • To 1992 o Quentin Tarantinο φόρεσε τα γυαλιά στη συμμορία των «Reservoir Dogs» και οι: Harvey Keitel, Michael Mansen, Tim Roth, Christopher Penn, Lawrence Tierney και ο ίδιος ο Quentin κυκλοφόρησαν βαρείς και ασήκωτοι στους δρόμους.