Kelly bag: με αέρα πριγκιπικό

Kelly bag: με αέρα πριγκιπικό

Μια από τις διασημότερες τσάντες του κόσμου και αντικείμενο πόθου κάθε fashionista και μη. 

Πολύ προτού η Birking Bag κάνει την εμφάνισή της στους γυναικείους ώμους ο -ήδη ξακουστός- οίκος Hermes είχε δημιουργήσει μια ακόμα κομψή τσάντα με ονοματεπώνυμο την οποία ποθούσαν και ποθούν ακόμα οι γυναίκες. Η Kelly Bag είναι ίσως η διασημότερη τσάντα στον κόσμο και πήρε το όνομά της, σύμφωνα με το θρύλο, από την Grace Kelly, ηθοποιό και μετέπειτα πριγκίπισσα του Μονακό και μία από τις λίγες που ο κόσμος τις ξέρει με το μικρό τους όνομα.

Το μοντέλο Sac à dépêches (μτφρ. τσάντα αποστολής) στο οποίο βασίστηκε μεταγενέστερα η Kelly Bag κυκλοφόρησε το 1935 αλλά η Kelly χρειάστηκε να περιμένει έως το 1956 για να λάβει τη θέση της στην κορυφή των κομψότερων τσαντών στον κόσμο. Σύμφωνα με το θρύλο η Grace Kelly έδωσε το όνομά της στη διάσημη τσάντα όταν κράτησε μία (από τις πολλές που διέθετε) μπροστά από τη φουσκωμένη της κοιλιά για να κρύψει την εγκυμοσύνη της από τα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι. Οι φωτογραφίες της έκαναν το γύρο του κόσμου και προσγειώθηκαν στο εξώφυλλο του περιοδικού Life! Οι απανταχού fashionistas τη λάτρεψαν αυτοστιγμεί και τη βάφτισαν αμέσως Kelly -αν και επισήμως η τσάντα πήρε το όνομα της πριγκίπισσας 21 χρόνια αργότερα.

extra info: Η κατασκευή μιας Kelly Bag χρειάζεται 18-24 ώρες. Φτιάχνεται από διάφορα πολύτιμα και σπάνια δέρματα ανάμεσα στα οποία: αλιγάτορα από τη Φλόριντα, αγριοβούβαλο από το Πακιστάν, κροκόδειλο από την Αυστραλία, καρχαρία από την Ταϊλάνδη, σαύρα από τη Μαλαισία, ελάφι, στρουθοκάμηλο κ.α.