Oscar de la Renta, μια ιστορία.. χίλιες εικόνες

Oscar de la Renta, μια ιστορία.. χίλιες εικόνες

Μια μοναδική φυσιογνωμία στη βιομηχανία της μόδας. 

Μια μεγάλη προσωπικότητα της μόδας. Ο Oscar de la Renta (πραγματικό όνομα: Oscar Aristides Renta Fiallo) έφυγε από τον Άγιο Δομίνικο της Καραϊβικής για να σπουδάσει ζωγράφος στην Ακαδημία του San Fernando στη Μαδρίτη. Σύντομα κατέληξε μαθητευόμενος μόδιστρος στο πλευρό του Balenciago, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Antonio Castillo ως βοηθός του στον οίκο Lanvin στο Παρίσι.

Το 1963, ήρθε στη Νέα Υόρκη για να σχεδιάσει στην κολεξιόν της Elizabeth Arden και δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε τη δική του γραμμή ρούχων. H υπογραφή του μπήκε έκτοτε σε άπειρες κολεξιόν με ρούχα haute couture, prêt a porter, sportswear, γυαλιά ηλίου, έπιπλα, εσώρουχα και αρώματα (το 1977 βγήκε στην αγορά το πρώτο του άρωμα «OSCAR»).

Έχει βραβευτεί πολλές φορές για το φιλανθρωπικό του έργο (βοήθησε, μεταξύ άλλων, να χτιστεί ένα σχολείο στον Άγιο Δομίνικο για 1.200 παιδιά), ενώ θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους επαγγελματίες στον χώρο της μόδας. Το 2000 έλαβε από τον βασιλιά της Ισπανίας τον τίτλο "Gold Medal of Bellas Artes".