Τim Walker: ο εκκεντρικός fashion photographer και η εκπληκτική έκθεσή του στο Λονδίνο!

Τim Walker: ο εκκεντρικός fashion photographer και η εκπληκτική έκθεσή του στο Λονδίνο!

Πάρτε μια πρώτη γεύση από την έκθεσή του, πριν καν αρχίσει...

Τον αποκαλούν «legendary photographer». Ο Τim Walker γεννήθηκε στην Αγγλία, το 1970. Oι ιδέες του είναι πάντα πρωτοποριακές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι έχει εργαστεί για τη Vogue Aγγλίας, Aμερικής και Ιταλίας για πάνω από μια δεκαετία και ακόμα ενθουσιάζει με το ταλέντο του. Μετά από 15 χρόνια σχέσης-πάθους με το φωτογραφικό φακό, είπε να δοκιμαστεί και στη σκηνοθεσία μικρού μήκους φιλμ. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, φωτογραφούσε πορτραίτα και έκανε documentary δουλειά, σε πολλές βρετανικές εφημερίδες. Στα 25 του, έκανε την πρώτη του fashion λήψη για τη Vogue.


Οι διακρίσεις του πολλές. Το «Victoria and Albert Museum» και η «National Portrait Gallery» του Λονδίνου, έχουν αρκετές φορές συμπεριλάβει τις φωτογραφίες του, στις εκθέσεις τους. Ο ίδιος οργάνωσε την πρώτη του μεγάλη έκθεση στο «Design Museum» του Λονδίνου, την άνοιξη του 2008, παράλληλα με την έκδοση του βιβλίου του με το όνομα «Pictures».
To Νοέμβριο του 2008, ο Walker κέρδισε το βραβείο «Isabella Blow», για τον καλύτερο fashion creator, από το Βρετανικό συμβούλιο μόδας και τον Μάιο του 2009, το βραβείο «Infinity», του International Center Photography, στη Νέα Υόρκη για τη δουλειά του ως fashion photographer. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα, όπως για παράδειγμα με τον Alexander McQueen και τον Alber Elbaz, καθώς και με τα διασημότερα μοντέλα.


O πολυτάλαντος φωτογράφος διοργανώνει μια εκπληκτική έκθεση στο Λονδίνο, στην οποία θα παρουσιάσει τις 175 πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες, από τις πάμπολλες της καριέρας του. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει ένα μέρος της δουλειάς του και να εμπνευστεί από αυτήν. Οι φωτογραφίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές και πρωτότυπες. Η έκθεση θα μοιάζει σαν ένα fashion-όνειρο.


Για τους θαυμαστές του που δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν τον Ιανουάριο του 2013, στην έκθεσή του στο Λονδίνο, ο διάσημος φωτογράφος αποφάσισε να εκδώσει ένα βιβλίο, το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει (8 Oκτώβρη) από τις εκδόσεις Thames&Hudson, με μέρος της μακροχρόνιας δουλειάς του.


Απολαύστε ένα δείγμα της δουλειάς του στην παραπάνω πλούσια gallery του Queen.

Διαβάστε ακόμα:

Diana Vreeland: Η ζωή της εκκεντρικής, θρυλικής διευθύντριας της Vogue

Rene Gruau: Ένα μεγάλος καλλιτέχνης της μόδας

Οι πιο «επικές» ατάκες του Karl Lagerfeld (που άφησαν πολλούς άφωνους)