Καν’ το όπως η Coco

Καν’ το όπως η Coco

Οι ατάκες της μεγάλης κυρίας της μόδας, παραμένουν νόμος για κάθε κομψή γυναίκα

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, οι διαχρονικές δημιουργίες της Coco Chanel παραμένουν υπόδειγμα κομψότητας, ενώ οι τα αποφθέγματά της παραμένουν οδηγός για κάθε στυλάτη γυναίκα. Ακολουθούν μερικές από τις διασημότερες ατάκες της Gabriel "Coco" Chanel για την μόδα και το στυλ.

«Για να είναι κανείς αναντικατάστατος, πρέπει να είναι πάντα διαφορετικός».

«Η μόδα δεν είναι μόνο θέμα ρούχων. Η μόδα είναι στον αέρα που αναπνέουμε. Την διαισθάνεσαι. Είναι στον ουρανό και στο δρόμο».

«Η φύση σου δίνει το πρόσωπο που έχεις στα είκοσι. Η ζωή διαμορφώνει το πρόσωπο που έχεις στα τριάντα. Αλλά, στα πενήντα, έχεις το πρόσωπο που σου αξίζει».

«Η μόδα περνάει, το στυλ παραμένει».

«"Που πρέπει να φοράει κανείς άρωμα;", με ρώτησε μία γυναίκα. "Όπου θέλει να τον φιλήσουν", της απάντησα».

«Ένα κορίτσι πρέπει να είναι δύο πράγματα: κομψό και υπέροχο».

«Ντύσου άσχημα και όλοι θυμούνται το φόρεμά σου. Ντύσου εξαιρετικά, και όλοι θα θυμούνται εσένα».

«Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί μία γυναίκα να φύγει από το σπίτι της χωρίς να περιποιηθεί λίγο τον εαυτό της- αν μη τι άλλο, και μόνο από ευγένεια. Και άλλωστε, δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί αυτή να είναι η μέρα που έχεις ραντεβού με το πεπρωμένο σου. Και, καλό είναι, να είσαι όσο πιο όμορφη γίνεται, για το πεπρωμένο».

«Μία γυναίκα που δεν φοράει άρωμα, δεν έχει μέλλον».

«Κάποιοι άνθρωποι πιστεύουν ότι η πολυτέλεια είναι το αντίθετο της φτώχιας. Δεν είναι. Είναι το αντίθετο της κακογουστιάς».

«Η μόδα έχει καταντήσει ανέκδοτο. Οι σχεδιαστές έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν γυναίκες μέσα στα φορέματα. Οι περισσότερες γυναίκες ντύνονται για τους άντρες και θέλουν να τις θαυμάζουν. Αλλά πρέπει και να μπορούν να κουνηθούν, να μπουν σε ένα αυτοκίνητο χωρίς να σπάνε οι ραφές των ρούχων τους. Τα ρούχα πρέπει να έχουν φυσικό σχήμα».

Διαβάστε ακόμα:
Δείτε το παραμυθένιο σπίτι που έζησαν η Coco Chanel και ο Δούκας του Westminster
Masculine Chic: Ποτέ άλλοτε το ανδρικό ντύσιμο δεν ήταν τόσο σέξι
Πότε έγινε το πρώτο fashion week;