Lilly Pulitzer: Όταν άνθισαν τα φορέματα

Lilly Pulitzer: Όταν άνθισαν τα φορέματα

Ένας χυμός έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί ένα από τα πιο δημοφιλή φορέματα στην ιστορία της μόδας. 

Η Νεοϋορκέζα δεσποινίδα Lilly Pulitzer ένιωθε μια κάποια πλήξη στην εύκολη ζωή της. Δεν της αρκούσε να περιφέρεται σε κοσμικές εκδηλώσεις και να αξιοποιεί το υπέρογκο χαρτζιλίκι που της εξασφάλιζε η πετρελαϊκή εταιρία Standard Oil την οποία είχε κληρονομήσει η μαμά της. Αφού δοκίμασε να σπουδάσει και έπειτα να προσφέρει τις υπηρεσίες της ως βοηθός μαία αρχικά και ως εθελόντρια νοσοκόμα στην κλινική βετεράνων στο Μπρονξ βαρέθηκε και πάλι.

Το 1950, στα 19 της, κλέφτηκε με τον αγαπημένο της Peter Pulitzer, εγγονό του εκδότη και ιδρυτή του ομώνυμου περίοπτου δημοσιογραφικού βραβείου, και πήγε να ζήσει στο Palm Beach της Φλόριντα και να μεγαλώσει τα τρία παιδιά που απέκτησαν μαζί. Βαρέθηκε, όμως, ξανά. Και το 1959 αποφάσισε να ανοίξει ένα stand με φρεσκοστυμμένους χυμούς για να αξιοποιήσει και τους πορτοκαλεώνες που κατείχε η οικογένεια του συντρόφου της.

Έτσι όπως καθόταν στο stand και έστυβε τους χυμούς με τα χεράκια της διαπίστωσε πως τα ζουμιά τους βρόμιζαν συνέχεια τα ρούχα της και ζήτησε από τη μοδίστρα της να της φτιάξει φορέματα που να καμουφλάρουν τους λεκέδες. Συγκεκριμένα της ζήτησε ένα φόρεμα αμάνικο, σε ίσια γραμμή από φωτεινό εμπριμέ ύφασμα. Σύντομα το φόρεμα που είχε εμπνευστεί η Lilly άρχισε να δέχεται περισσότερες παραγγελίες από τους χυμούς της και η Lilly έγινε μια από τις διασημότερες σχεδιάστριες των 60's, ίδρυσε την εταιρία με το όνομά της η οποία τροφοδότησε την αγορά με φορέματα όμοια με εκείνο που η ιδιοκτήτριά της είχε -εξ ανάγκης- εμπνευστεί και γέμισε με χρώματα και λουλούδια τις γυναικείες σιλουέτες για τις επόμενες δεκαετίες.