Από Mod σε Ziggy Stardust και Βρετανό δανδή: Ο David Bowie είναι το απόλυτο fashion icon

Από Mod σε Ziggy Stardust και Βρετανό δανδή: Ο David Bowie είναι το απόλυτο fashion icon

Ο 66χρονος superstar δεν έχει σταματήσει στιγμή να εξελίσσει το στυλ του

Mod έφηβος, αναμαλλιασμένος hippy, Ziggy Stardust, φλεγματικός, Βρετανός δανδής: ο David Bowie έχει επανεφεύρει την εικόνα του περισσότερες φορές από κάθε άλλο μουσικό. Οι αλλαγές αυτές έχουν εξελιχθεί σε διαχρονικές τάσεις, και μάλιστα σε χρόνο- ρεκόρ, αλλάζοντας την έννοια του rock star. Για τον ίδιο το ντύσιμο ήταν ένας τρόπος να προβάλλει την προσωπικότητά του, ένα δυνατό όπλο να επικοινωνεί την μοναδικότητά του, ακόμα και στις πιο ακραίες μορφές της.

Αμφιλεγόμενης σεξουαλικότητας αλλά επιθυμητός από γυναίκες και άντρες, ο Ziggy Stardust- καλλιτεχνικό alter ego του τραγουδιστή- και η λαμπερή εικόνα του είναι ακόμα και τώρα μία από τις πιο διαχρονικές και εμβληματικές εικόνες της pop κουλτούρας, η οποία έχει αναπαραχθεί αμέτρητες φορές- με πιο πρόσφατη την Kate Moss στο εξώφυλλο του τεύχους Δεκεμβρίου της γαλλικής Vogue.

Ο Bowie εξωθούσε το στυλ του στα όρια- φορώντας patches πειρατών στα μάτια του, ξυρίζοντας τα φρύδια του, φορώντας τόνους make up και κοστούμια τόσο εφαρμοστά που έκαναν τον Mick Jagger έξαλλο. Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν υιοθέτησε κάποια στιγμή στο στυλ του. Τον περασμένο μήνα ο Bowie ήρθε ξανά στο προσκήνιο, με την κυκλοφορία του πρώτου του album, μετά από δέκα χρόνια απουσίας από τα μουσικά πράγματα, αλλά και μία έκθεση- ρετροσπεκτίβα στο μοναδικό στυλ του από το Victoria and Albert Museum.

Διαβάστε ακόμα:
Levi's: Η ιστορία των τζιν που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές
H συγκινητική «θυσία» του γιου του David Bowie για την άρρωστη σύζυγό του
Hedi Slimane: Θα "ντύσει" τους Rolling Stones;