Gerard Pipart: Ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους couturiers

Gerard Pipart: Ένας από τους μεγαλύτερους Γάλλους couturiers

Ο σχεδιαστής του οίκου Nina Ricci έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα, αλλά άφησε πίσω του ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της μόδας

Την περασμένη Παρασκευή άφησε την τελευταία του πνοή, στην ηλικία των 79 ετών, ο Gerard Pipart- ο σχεδιαστής του οίκου Nina Ricci για περισσότερα από 30 χρόνια.

Ο Pipart έγινε γνωστός για την avant garde ματιά του, την οποία ενσάρκωνε σε κάθε του σχέδιο. Σε συνέντευξή του το 1994 με το WWD, ο ίδιος είχε δηλώσει: «Είμαι έκπληκτος που έμεινα τόσο καιρό. Όταν έφτασα στον Nina Ricci, όλοι προέβλεπαν τον θάνατο της haute couture, οπότε είχα την αίσθηση ότι μπήκα σε έναν χώρο στα τελευταία του. Αντίθετα, όμως, στις προβλέψεις ανθρώπων όπως ο Pierre Bergé και πολλών άλλων, η υψηλή ραπτική κράτησε πολύ περισσότερο».

Ο Pipart ξεκίνησε την καριέρα του στον Pierre Balmain στην ηλικία των 16 και, στη συνέχεια συνεργάστηκε με οίκους όπως οι Givenchy, Jean Patou και Chloe- μέχρι το 1964, όταν δέχτηκε την θέση επικεφαλής σχεδιαστή στον Nina Ricci. Ήταν από τους πρώτους couturiers που έκαναν pret- a- porter, δημιουργώντας μία συλλογή που έγινε, σύντομα, αντικείμενο του πόθου των γυναικών που μέχρι τότε φορούσαν μόνο κομμάτια υψηλής ραπτικής. Κεντρική φιγούρα στην σκηνή του Παρισιού, ο Pipart θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της γενιάς του αφού υπήρξε ιδιαίτερα εφευρετικός και δημιουργικός, και κατάφερε να παραβεί πολλούς από τους κανόνες της εποχής.

Διαβάστε ακόμα:
Ο Alexander McQueen μέσα από τα λόγια του
Gianni Versace: Ένα ταλέντο που «έσβησε» νωρίς
Gianfranco Ferré: Ο Αρχιτέκτονας της μόδας