Catherine Walker: Η αγαπημένη σχεδιάστρια της πριγκίπισσας Diana στις σελίδες της Vogue

Catherine Walker: Η αγαπημένη σχεδιάστρια της πριγκίπισσας Diana στις σελίδες της Vogue

Ο οίκος που έχει συνδεθεί με την Βρετανική βασιλική οικογένεια, έχει την δική του ιστορία

Για τους πιο μυημένους, το όνομα της Catherine Walker έχει συνδεθεί με την Βρετανική βασιλική οικογένεια. Το ομώνυμο label της σχεδιάστριας, που ιδρύθηκε το 1977, έφτασε στο απόγειο της δόξας του την δεκαετία του 1980, όταν η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana έγινε fan των θηλυκών και καλόγουστων δημιουργιών του, τις οποίες φορούσε στα περισσότερα επίσημα events.


Την ίδια περίοδο, οι δημιουργίες της Walker άρχισαν να φιλοξενούνται μόνιμα στις σελίδες της Vogue. «Η Catherine καθόρισε μίαν ολόκληρη εποχή. Τα ρούχα της αποτέλεσαν παράδειγμα για το πώς γίνεται να δείχνει μία γυναίκα θηλυκή, κομψή και "ετοιμοπόλεμη". Οι συλλογές της, με τα glamorous, καλοραμμένο κομμάτια τους, έκαναν τις γυναίκες να δείχνουν γεμάτες αυτοπεποίθηση και chic», λέει η διευθύντρια της βρετανικής έκδοσης του περιοδικού, Alexandra Shulman.

Την κληρονομιά του οίκου, αλλά και την εμπιστοσύνη της βασιλικής οικογένειας στο όνομα της Βρετανίδας σχεδιάστριας, συνεχίζει, σήμερα, η δούκισσα του Cambridge, Kate Middleton, η οποία εμφανίστηκε, πρώτη φορά, με δημιουργία της Catherine Walker, το 2011. Πρόσφατα, στην περιοδεία του πριγκιπικού ζεύγους στη Νέα Ζηλανδία, έχοντας τον μικρό πρίγκιπα George στην αγκαλιά της, η Middleton εμφανίστηκε με κόκκινο παλτό, με την υπογραφή της σχεδιάστριας. Δείτε την εξέλιξη του βρετανικού οίκου, μέσα από τις σελίδες της Βίβλου της μόδας, στη gallery.

Διαβάστε ακόμα:
Jackie Kennedy Onassis: Μαθήματα στυλ από το απόλυτο fashion icon
Cannes extravaganza: Από την Brigitte Bardot, του 1953, στη Nicole Kidman του 2013