Το υποδειγματικό στυλ της Lauren Bacall

Το υποδειγματικό στυλ της Lauren Bacall

«Το βλέμμα» του Hollywood υπήρξε η πρώτη διδάξασα της αβίαστης κομψότητας

Η Lauren Bacall υπήρξε, αναμφίβολα, από τις γυναίκες που τραβούν όλα τα βλέμματα πάνω τους, με το που μπαίνουν σε ένα χώρο. Η βαθιά, γεμάτη αυτοπεποίθηση φωνή της, το χαρακτηριστικό βλέμμα της (από το οποίο πήρε και το γνωστό, ψευδώνυμό της, «το βλέμμα») και οι καλοχτενισμένες μπούκλες, σε συνδυασμό με το πανέμορφο πρόσωπο και την εντυπωσιακή κορμοστασιά της την έκαναν, ίσως, την πρώτη διδάξασα του effortless glamour.

Από τις πρώτες στιγμές της επαγγελματικής της πορείας, σαν μοντέλο, μέχρι το απόγειο της δόξας της, στο Hollywood, η Lauren Bacall υπήρξε η προσωποποίηση του style icon. Την νεαρή καλλονή ανακάλυψε, το 1944, η θρυλική Diana Vreeland του Harper's Bazaar ενώ, μετά από το πρώτο της εξώφυλλο στο περιοδικό, την εντυπωσιακή ξανθιά εντόπισε ο σκηνοθέτης Howard Hawks και αποφάσισε να της δώσει την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει, στο πλευρό του Humphrey Bogart, στην ταινία του, To Have and Have Not. Εκτός από το ότι η συνάντηση με τον συμπρωταγωνιστή της έμελλε να της αλλάξει την ζωή, η Bacall σύντομα έγινε γνωστή για την εμφάνιση αλλά και την φωνή της.

Η Bacall υπήρξε από τις πρώτες stars που φόρεσαν τα jumpsuits, ενώ λάτρευε τα κομμάτια που τόνιζαν τους ώμους της- όπως τα φορέματα και τα τοπ σε στυλ bamdeau. Η σταρ αγαπούσε πολύ το μετάξι και τα αστραφτερά λαμέ και υπήρξε αγαπημένη φίλη σχεδιαστών όπως οι Pierre Cardin, Yves Saint Laurent, και Jean Paul Gaultier. Δείτε, στη gallery στιγμιότυπα από την πλούσια, στυλάτη ζωή της πανέμορφης Αμερικανίδας star, από την αρχή της καριέρας της, σαν μοντέλο, μέχρι πρόσφατα.

Διαβάστε ακόμα:
Από την Coco Chanel στη ντουλάπα μας: Η εξέλιξη του μικρού μαύρου φορέματος
Τι μάθαμε από τον κινηματογράφο για το στυλ