6 πράγματα που δεν ξέρατε για την ζωή της Coco Chanel

6 πράγματα που δεν ξέρατε για την ζωή της Coco Chanel

Με αφορμή της επέτειο από την γέννηση της Μεγάλης Κυρίας της μόδας

Η Coco Chanel είναι ένας θρύλος της μόδας. Η μεγάλη Γαλλίδα σχεδιάστρια έγινε γνωστή για την μοναδική αίσθηση του στυλ αλλά και τις τολμηρές ατάκες της ενώ, ταυτόχρονα, έζησε μία πολύ ενδιαφέρουσα, πλούσια ζωή. Στις 19 του μήνα, ήταν η επέτειος των 131 χρόνων από την γέννηση της Μεγάλης Κυρίας της μόδας και, για να την τιμήσουμε, ξεχωρίσαμε 6 ενδιαφέροντα γεγονότα από την ζωή της iconic σχεδιάστριας.

1) Οι καλόγριες έμαθαν στην νεαρή Gabrielle Chanel ό,τι ήξερε
Η Coco έμαθε, από μικρό κορίτσι, να ράβει από τις καλόγριες του Αββαείου του Aubazine, στου οποίου το ορφανοτροφείο μεγάλωσε

2) Πριν γίνει σχεδιάστρια, ήταν τραγουδίστρια
Η Chanel, που μέχρι τότε ήταν γνωστή ως Gabrielle, τραγουδούσε στο παρισινό cafe La Rotunde. Το τραγούδι που τραγουδούσε περισσότερο, ήταν το "Ποιος είδε την Coco στο Trocadéro;"- από το οποίο πήρε και το ψευδώνυμο με το οποίο έγινε διάσημη.

3) Είχε σχέση με αξιωματικό των ναζί
Κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η Chanel είχε σχέση με τον Baron Hans Günther von Dincklage, κατάσκοπο του γερμανικού στρατού. Ακόμα και σήμερα υπάρχουν φήμες ότι και η ίδια υπήρξε κατάσκοπος.

4) Υπήρξε η πρώτη σχεδιάστρια που κυκλοφόρησε άρωμα με το όνομά της
Το Chanel No. 5 είναι από τα πιο κλασικά- μάλιστα, είναι το πρώτο άρωμα που ονομάστηκε από την δημιουργό του- μία έξυπνη κίνηση, που, στην συνέχεια, ακολουθήθηκε κατά κόρον.

5) Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος οδήγησε στην καταστροφή της επιχείρησής της
Ο Πόλεμος υπήρξε μία αμφιλεγόμενη περίοδος για την ίδια και, το 1939, ο οίκος της αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα που οδήγησαν στο κλείσιμό του. Αλλά, όπωςόλοι ξέρουμε, η δαιμόνια δημιουργός έκανε εντυπωσιακό comeback.

6) Πολλές από τις διάσημες ατάκες της, δεν έχουν ειπωθεί ακριβώς με τον τρόπο που τις ξέρουμε
Παρότι η Coco υπήρξε μία γυναίκα διάσημη για την ευφυία της, με το πέρασμα των χρόνων πολλές από τις θρυλικές ατάκες που της αποδίδουν, έχουν παραφραστεί, και μπορεί κανείς να τις βρει σε διαφορετικές εκδοχές.

Διαβάστε ακόμα:
Όταν η Coco Chanel ανακάλυψε το tweed
Καν' το όπως η Coco