7 super τροφές για τα μαλλιά σου!

Βιβή Αγγελάκη
7 super τροφές για τα μαλλιά σου!

Ταΐσε τα μαλλιά σου για να μεγαλώσουν!

Αν νομίζετε ότι μόνο τα σαμπουάν και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, όπως τα conditioner είναι αρκετά για να κρατήσουν τα μαλλιά σας λαμπερά και μαλακά κάνετε λάθος!

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή που είναι πλούσια σε ευεργετικά συστατικά δυναμώνει την τρίχα και να της χαρίζει μια υγιή ανάπτυξη! Εντάξτε λοιπόν στη διατροφή σας τις 7 καλύτερες (και πιο νόστιμες) τροφές που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σας να είναι γερά και λαμπερά!

1. Φρούτα και σκούρα πράσινα λαχανικά.
Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας, κάνοντας καλό στην υγεία σας γενικά. Ειδικότερα για τα μαλλιά σας, τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών που γεμίζουν τον οργανισμό σας με σίδηρο και ασβέστιο. Τα φρούτα, όπως οι φράουλες, τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ είναι πλούσια σε βιταμίνη C και A που βοηθά στην παραγωγή σμήγματος. (Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία στους θύλακες των τριχών σας που δρα ως φυσικό μαλλακτικό.)

2. Τροφές πλούσια σε ωμέγα-3 οξέα.
Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα , περιέχονται σε τροφές όπως ο λιναρόσπορος , τα καρύδια και στα ψάρια όπως ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, η ρέγγα. Είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας και για αυτό η έλλειψή τους οδηγεί σε τριχόπτωση ή ξηροδερμία.


3. Τρόφιμα που παράγουν Β-καροτίνη.
Τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το κάλε, τα σπαράγγια και η κολοκύθα είναι τα τρόφιμα που μπορούν και μετατρέπουν τη Β-καροτίνη σε βιταμίνη Α κατά τη διάρκεια της πέψης. Η βιταμίνη Α δεν τρέφει μόνο τα μαλλιά και το δέρμα σας, αλλά και εμποδίζει την πιτυρίδα. Τα καρότα ιδιαίτερα συμβάλλουν στη διατήρηση των μαλλιών σας απαλά και ελαστικά.


4. Τα όσπρια
Τα όσπρια όπως τα φασόλια και οι φακές παρέχουν τις πρωτεΐνες που συμβάλλουν στη γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών σας. Τα φασόλια έχουν επίσης σίδηρο, ψευδάργυρο, και βιοτίνη, τα οποία εμποδίζουν το σπάσιμο της τρίχας.

5. Ξηροί καρποί.
Οι ξηροί καρποί είναι μία από τις καλύτερες πηγές σεληνίου, που κρατούν το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας υγιή. Τα καρύδια, τα κάσιους, τα φιστικιά και τα αμύγδαλα προστατεύουν τα μαλλιά σας από τις ελεύθερες ρίζες . Ακόμη, ο ψευδάργυρος, που περιέχουν βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης.


6. Δημητριακά ολικής αλέσεως.
Το ψωμί ολικής αλέσεως , τα δημητριακά, οι νιφάδες βρώμης και το καστανό ρύζι περιέχουν τη βιταμίνη Β , ψευδάργυρο και σίδηρο και παράγουν ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν το οξυγόνο στην τρίχα και ως εκ τούτου αυξάνουν τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών σας.


7. Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.
Το ασβέστιο είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη των μαλλιών και περιέχεται σε προϊόντα όπως το αποβουτυρωμένο γάλα, το γιαούρτι και όχι μόνο. Μπορείτε να συνδυάσετε το ασβέστιο και τη βιταμίνη C φτιάχνοντας έναν τέλειο συνδυασμό από φρέσκες φράουλες και γιαούρτι!

Διαβάστε ακόμα:

5 χτενίσματα που θα σας κάνουν να φαίνεστε 5 κιλά πιο αδύνατη!

3 απλοί τρόποι για να διατηρείτε το δέρμα σας πανέμορφο ενώ κοιμάστε!