Ποιο look τελικά τρελαίνει τους άντρες;

Βιβή Αγγελάκη
Ποιο look τελικά τρελαίνει τους άντρες;

Μια έρευνα δίνει απαντήσεις σχετικά με τις προτιμήσεις των αντρών στο γυναικείο μακιγιάζ!

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να φτιάχνεστε, να βάφεστε , να στολίζεστε, σπαταλώντας άπειρες ώρες μπροστά στον καθρέφτη και στο τέλος να μην ακούτε ούτε ένα καλό λόγο από τον αγαπημένο σας! Πόσες φορές έχετε προσπαθήσει (ανεπιτυχώς βέβαια) να μπείτε στη λογική της ανδρικής ψυχολογίας και αισθητικής για να καταλάβετε τελικά τι είναι αυτό που τους αρέσει;

Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The Quarterly Journal of Experimental Psychology έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα!

Στην έρευνα συμμετείχαν 44 γυναίκες ως μοντέλα που βάφτηκαν μόνες τους (όπως θα έβγαιναν το βράδυ) και φωτογραφήθηκαν με εντελώς διαφορετικά είδη μακιγιάζ η κάθε μια. Οι ερευνητές επέλεξαν τελικά 21 φωτογραφίες για κάθε γυναίκα και τις παρουσίασαν σε 22 άντρες και 22 γυναίκες. Οι φωτογραφίες ήταν σε σειρά έτσι ώστε να φαίνεται η σταδιακή αύξηση ή μείωση του μακιγιάζ των γυναικών.Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες (άντρες και γυναίκες) έπρεπε να επιλέξουν ποια εκδοχή τους φαινόταν πιο ελκυστική.

Τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέροντα αφού οι γυναίκες θεωρούσαν πιο ελκυστικές τις φωτογραφίες των γυναικών με περισσότερο μακιγιάζ απ' ότι οι άντρες. Οι γυναίκες που χρησιμοποιήθηκαν ως μοντέλα είχαν βάλει 30% περισσότερο make up απ' ότι οι παρατηρητές (άντρες και γυναίκες) θεωρούσαν ελκυστικό και ωραίο!

Βέβαια, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν ότι οι άλλοι άνθρωποι θα προτιμούσαν το πιο έντονο μακιγιάζ από ότι αυτό που προτιμούν οι ίδιοι και κάπως έτσι το παρακάνουν!

Ο μύθος λοιπόν ότι οι άντρες προτιμούν τις έντονα βαμμένες γυναίκες καταρρίπτεται καθώς ισχύει το αντίθετο!
Τώρα ξέρετε... την επόμενη φορά που θα πρέπει να ετοιμαστείτε για να βγείτε αποφύγετε τις υπερβολές!

Όσο λιγότερο make up τόσο το καλύτερο!

Διαβάστε ακόμη:

5 χτενίσματα που θα σας κάνουν να φαίνεστε 5 κιλά πιο αδύνατη!

3 απλοί τρόποι για να διατηρείτε το δέρμα σας πανέμορφο ενώ κοιμάστε!