Λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι με αυτά τα 5 tips!

Βιβή Αγγελάκη
Λαμπερά μαλλιά όλο το καλοκαίρι με αυτά τα 5 tips!

Άμεσα και ανέξοδα...

Τα μαλλιά μας τώρα το καλοκαίρι θα έχετε παρατηρήσει πως γίνονται πιο εύθραυστα και επιρρεπή στην εμφάνιση ψαλίδας. Παράλληλα, πολλές φορές, το χρώμα τους ατονεί και αποκτούν μια θαμπή όψη. Πώς, όμως, μπορείτε να τα προστατέψετε και να τα διατηρήσετε λαμπερά και υγιή όλο το καλοκαίρι; Έχουμε τα 5 "σωτήρια" tips!

#1. Ο καλύτερος φίλος των μαλλιών σας: Το καπέλο

Τόσο το τριχωτό της κεφαλής σας, όσο και τα μαλλιά σας- ιδιαίτερα αν έχετε βαμμένα μαλλιά- χρειάζονται προστασία από τις ακτίνες του ήλιου UVA και UVB. Το καπέλο, λοιπόν, θα λειτουργήσει ως ασπίδα πάνω στα μαλλιά σας, μιας και η ηλιακή ακτινοβολία τα ταλαιπωρεί και τα κάνει εύθραυστα και αφυδατωμένα.

38c3a435d7bbf8f7e45150237e89701f e7f96

#2. Χωρίστε έξυπνα...

Καλό θα ήταν, να αλλάζετε συχνά χωρίστρα στα μαλλιά σας, ιδιαίτερα αν κάθεστε πολλές ώρες στον ήλιο, προκειμένου να αποφύγετε τη μεγαλύτερη φθορά σε μια περιοχή.

#3. Κάντε ένα διάλειμμα...

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία hairstyling σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αν όμως, χρειαστεί να κάνετε ένα χτένισμα με ψαλίδι ή ισιωτικό , μη ξεχνάτε να απλώνετε πρώτα στα μαλλιά σας, προϊόντα με προστασία.

a808aa1fc07b65c371eede053395a354 44044

#4. Μηλόξυδο το θαυματουργό!

Εκτός από τη σαλάτα σας, το μηλόξυδο, μπορεί να αποτελέσει το τέλειο φυσικό συστατικό που θα σας διατηρήσει το χρώμα των μαλλιών σας ζωντανό όλο το καλοκαίρι! Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν με μηλόξυδο- αφήστε 10 λεπτά- και να συνεχίστε με το conditioner.

3560f445c62247082886f735f1ef153c 6666a

#5. Μάσκα από τα χεράκια σας...

Αν αισθάνεστε τα μαλλιά σας αφυδατωμένα και τις άκρες σας κατεστραμμένες, τότε μη χάνετε χρόνο! Με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας μπορείτε να φτιάξετε μια τέλεια, θρεπτική μάσκα για τα μαλλιά σας, που θα τα αναζωογονήσει μέσα σε λίγη ώρα. Ρίξτε σε ένα μπολ ένα ώριμο αβοκάντο, ένα αυγό, μια κουταλιά της σούπας μέλι και μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και με ένα μπλέντερ αναμείξτε καλά. Στη συνέχεια, απλώστε τη μάσκα στα μαλλιά σας (από τις ρίζες προς τις άκρες) και φορέστε ένα σκουφάκι μπάνιου. Αφήστε τη για 20 λεπτά και στο τέλος ξεπλύνετε!